Над 580 000 лева дълг е натрупал радиозаводът във Варна,

...
Над 580 000 лева дълг е натрупал радиозаводът във Варна,
Коментари Харесай

Дълг остави без ток радиозавода във Варна

Над 580 000 лв. дълг е натрупал радиозаводът във Варна, оповестява Българска национална телевизия. По тази причина предприятието, произвеждащо профилирана техника за Министерство на вътрешните работи, може да остане без ток.

По думи на шефа на радиозавода инж. Петьо Милков дългът е насъбран заради високата цена на тока за бизнеса и рецесията на пазара за радиолокационна техника, което забавя заплащанията от страна на клиентите. Ако предприятието остане без ток, работният темп ще се наруши и това ще докара до съществени стопански вреди.

Заради насъбраните отговорности банковите сметки на радиозавода са блокирани. Загубите пък към този момент възлизат на близо 400 000 лв..

От своя страна от " Енерго про " показват, че дългът на радиозавода не стопира да нараства макар споразуменията за разсрочено заплащане. По случая към този момент са сезирани КЕВР, ДАНС и регионалната администрация на Варна.

Независимо от това от радиозавода се надяват на нови договаряния с електроразпределителното сдружение до намиране на рационално решение на казуса. Според тях обаче пазарът на сила у нас е килнат.

От " Енерго про " дадоха обещание, че в случай че предприятието въпреки всичко стартира да изплаща дължимото, ще бъде прекратено поетапното прекъсване на тока. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР