Над 550 бъдещи шампиони на България си дават тези дни

...
Над 550 бъдещи шампиони на България си дават тези дни
Коментари Харесай

Младите спортни таланти си дават среща на олимпийския фестивал в Албена

Над 550 бъдещи първенци на България си дават тези дни среща на Олимпийския юношески фестивал в Албена. Българският олимпийски комитет провежда за 16-а поредна година мултиспортното събитие, хазаин на което още веднъж е черноморската перла по Северното ни крайбрежие.

На тържественото разкриване през днешния ден генералният секретар на БОК Белчо Горанов поздрави участниците и им пожела триумф от името на президента на БОК Стефка Костадинова. " Този фестивал е за вас, той през годините роди същински първенци, които през днешния ден вземат участие с триумф на олимпиади, на международни и европейски шампионати. Желая ви да изживеете приятни моменти, да намерите нови другари и да се насладите от срещите със своите връстници по време на фестивала, " сподели още Горанов, който е и началник на Правната и етична комисия към международната федерация по битка.

На церемонията участваха още Денис Тахиров – управител " Спорт " в Албена АД и Анатоли Илиев – ръководител на Асоциация " Спорт в свободното време " и на " Българската спортна федерация за деца и младежи в риск ". Церемонията приключи с атрактивните осъществявания на ръководения от Стоян Господинов фолклорен отбор " Добруджа " и обичайното хоро, което се изви в огромната зала на курорта. Амбицията на уредниците е в идващите години фестивалът да се утвърди като среща на младите спортни очаквания от всички балкански страни.

Състезанията в 11 спорта са на отличното квалифицираните спортни терени и стадиони в " Албена ", който през 2019 година стана първият в историята, почетен от Асоциацията на европейските градове и столици на спорта (ACES Europa) с купата " Европейски курорт на спорта ".

След като през предишните две години дебют на фестивала поредно направиха бейзбола и брейка, в този момент това прави и стрийт фитнесът. Тези по този начин нашумели съревнования в градска среда са измежду обичаните на младежите и това е причина за организирането на демонстративни осъществявания в този момент в Албена на виртиуозите от Пловдив, Русе и Силистра. По този метод БОК откликва на интереса при подрастващите и на трендовете от ден на ден ърбан спортове да бъдат застъпени в стратегиите на световните конгреси. Бейзболистите още веднъж се състезават на мини шампионат в Албена, а най-новият олимпийски спорт брейк също е показан с демонстративни осъществявания на представители от Перник, София, Бургас и Варна, които са измежду най-хубавите у нас. Наред с това надпревари се провеждат в спортовете бадминтон, баскетбол, лека атлетика, плажен волейбол, плажна битка, плуване, футбол и тенис на маса. В тях, съгласно другите наредби в обособените дисциплини, ще вземат участие младежи родени в интервала 2005 – 2009 година.

Както постоянно фестивалът на БОК е под мотото " Да открием олимпийските очаквания на България ". От основаването си до момента тези надпревари са били първо съществено тестване за доста български спортни очаквания, по-късно утвърдили се в националните тимове, взели участие в юношески олимпийски игри, а част от тях към този момент и на олимпийски игри. Целта на фестивала е да способства за популяризирането на главните идеали, правила и полезности на олимпизма и разпространението им измежду младото потомство, както и да даде опция за изява на младите спортни гении.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР