Над 5400 ловци от 330 ловни дружини бяха проверени през

...
Над 5400 ловци от 330 ловни дружини бяха проверени през
Коментари Харесай

Над 5400 ловци са проверени в първите излети на групов лов на дива свиня

Над 5400 ловци от 330 ловни дружини бяха тествани през първите два излета на колективен лов на дива свиня, оповестиха от Изпълнителна организация по горите /ИАГ/. От там прецизират, че в инспекциите са взели участие повече от 350 чиновници от районните дирекции по горите, държавните предприятия, държавните горски и ловни стопанства, Министерство на вътрешните работи и представители на ловни сдружения.

Ловните излети се организираха без произшествия, при строго съблюдаване на наредбите на Закона за лова и запазване на дивеча и правилника за неговото приложение, разпоредбите за сигурност и противопожарните условия. Стриктно се изпълняваха ограниченията за биосигурност и стерилизация, за ограничение разпространяването на заболяването Африканска чума по свинете, както и на противоепидемичните условия за COVID-19, оповестяват от ИАГ.

Констатирано е единствено едно нарушаване на територията на Регионална дирекция по горите - Шумен. Ловец без сигнално облекло е бил спрян от проверяващите да взе участие в ловния излет, се показва в известието.

Над 1000 са отстреляните диви прасета на 3 и 4 октомври, като най-резултатен е ловът за ловните сдружения от Южна България, показват от ИАГ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР