Над 500 цивилни граждани бяха убити, а други 760 бяха

...
Над 500 цивилни граждани бяха убити, а други 760 бяха
Коментари Харесай

Близо 1300 убити и ранени цивилни за три месеца в Афганистан

Над 500 цивилни жители бяха убити, а други 760 бяха ранени заради продължаващите спорове в Афганистан през първите три месеца на тази година, се показва в отчет, оповестен от Мисията на Организацията на обединените народи в Афганистан (UNAMA).
Голяма част от насилието, довело до жертвите, се е случило през март по време, когато имаше огромни очаквания, че държавното управление и талибаните ще потърсят способи да тушират спора, се споделя в отчета, съобщи БГНЕС.
" За да се отбрани животът на безчет цивилни лица в Афганистан и да се даде вяра на нацията за по-добро бъдеще, е неотложно насилието да бъде спряно с установяването на преустановяване на огъня и да стартират мирните договаряния ", съобщи Дебора Лаййнс, представител на генералния секретар на Организация на обединените нации за Афганистан и началник на UNAMA.
Жените и децата съставляват забележителна част от жертвите на продължаващото принуждение.
UNAMA е записала 152 починали деца и 265 ранени, както и 60 дами убити и 108 ранени сред 1 януари и 31 март.
Според организацията проправителствените сили, в това число афганистанската национална войска и интернационалните сили, са предизвикали повече детски жертви, в сравнение с антиправителствените въоръжени групировки.
Антиправителствените детайли, в това число талибаните, Даеш и други неидентифицирани участници, като цяло са били виновни за 55% от всички жертви през интервала, споделиха от Организация на обединените нации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР