Над 500 нови места за велосипеди ще има във всички

...
Над 500 нови места за велосипеди ще има във всички
Коментари Харесай

Спаси София: Над 500 стойки за велосипеди ще има на всички метростанции -

Над 500 нови места за колела ще има във всички метростанции в София. Специалните стойки за колела ще бъдат инсталирани на закрито в охраняемата част на станциите. 

Хората ще могат умерено да оставят велосипедите и да продължат пътуването си с метро. Всички велопаркинги са безусловно безвъзмездни, описа самостоятелният общински консултант Борис Бонев от Спаси София. 

От Спаси София от години работим за по-добри условия за велосипедите в София, както и за възстановяване на привлекателността на градския превоз. Новите места за колела в станциите на метрото дават комфортна и евтина опция за бързо напредване из града, изключително имайки поради високите цени на горивата, изясни Стефан Спасов от организацията. 

Велосипедните стойки са направени по неповторим за София дизайн и са оптимално комфортни за заключване на велосипедите на тях. Паркингите са направени от алуминий, който е непоказен, елементарен за поддръжка и резистентен материал, а формата им следва контура на велосипед и по този начин дава опция всичките му елементи да бъдат закрепени. 

По думите на градските деятели с плана се усъвършенства свързаността на градския превоз и се улеснява достъпа до метрото на София. “Паркингите са ситуирани на 67 от най-натоварените входове на метростанциите из целия град, тъй че публичния транспорт да бъде по-достъпен, а зависимостта от колите да бъде понижена. Така даваме опция на доста хора да слязат от колите си и в всекидневието си да предпочетат по-екологичния и на ниска цена превоз, споделят от Спаси София.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР