Над 500 дрогирани шофьори са задържани от 11 юли до

...
Над 500 дрогирани шофьори са задържани от 11 юли до
Коментари Харесай

Над 500 дрогирани шофьори са задържани от 11 юли

Над 500 дрогирани водачи са арестувани от 11 юли до през днешния ден по време на полицейската интервенция против седнали зад кормилото след приложимост на алкохол и опиати. Други над 300 пък са отказали да бъдат тествани на пътя.

Жертвите при произшествия от началото на годината са с близо 12% повече, в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

От началото на август, единствено за седем дни, във войната по пътищата живота си са изгубили 15 индивида или съвсем двойно повече, спрямо първите седем дни на месеца през предходната година.

Като един от главните си цели служебният вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев очерта точно оправянето с тежката обстановка по пътищата.

" Тук имаме намерение да въведем комплекс от ограничения, да разработим цялостна тактика, която да обезпечи резултати както в къси периоди, по този начин и в дълготраен проект. Защото отчитаме, че обстановката е много тежка и изисква бързи, безапелационни и в това време и трайни ограничения. Резултатите ще ги намерим, в случай че успеем да ограничим броя на тежките произшествия и броя на починалите в такива ", сподели Иван Демерджиев.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР