Над 50% от българските потребители са правили резервация за почивка

...
Над 50% от българските потребители са правили резервация за почивка
Коментари Харесай

Картов оператор: Харчим по 134 лева месечно за забавление

Над 50% от българските консуматори са правили резервация за отмора с дебитна или кредитна карта, демонстрира изследване на Visa.Те избират картовите онлайн разплащания най-много тъй като са комфортни, лесни и не изискват пари в брой. Значителна част от потребителите, които избират да се разплащат онлайн (28%), биха се отказали от поръчката, в случай че търговецът не приема онлайн разплащания.

„ Наблюдава се покачване на потребителския интерес към електронните разплащания за действия в свободното време. Най-често потребителите избират своята дебитна или кредитна карта, с цел да платят за три вида превозване на свободното време: 53% от респондентите вършат резервация за отмора, 40% – заплащат сметката в ресторант или друго заведение, а 39% – купуват книги и списания. Средната сума, която потребителите заплащат на месец за развлечение с дебитна или кредитна карта, е 134 лв., “ сподели Красимира Райчева, мениджърна Visa заБългария.

Проучването демонстрира още, че мъжете заплащат най-много за почивки (56%), до момента в който дамите постоянно купуват книги и списания (42%). Дебитните и кредитните карти са най-често средство за разплащане в питейни заведения и заведения за хранене – употребяват се няколко пъти месечно от 35% от потребителите, които избират този метод на развлечение. Книги и списания купуват с карта един път месечно 24% от респондентите, които избират да четат в свободното си време, а най-често един път на шест месеца заплащат с карта самолетни билети (44%) и почивки (40%).

Други известни действия през свободното време за българския консуматор са визитите на театрални постановки, кино прожекции или концерти (48%), както и спортни занимания (17%), които се подреждат след трите любимеца: четене на книги и списания (62%), излизане на ресторант, бар или кафе (56%) и резервация на отмора (53%).

Когато закупуватонлайн артикули и услуги за свободното време, най-често потребителите избират разплащания с дебитна или кредитна карта през уеб страницата на търговеца (42%). От тях 38% живеят в страната по отношение на 28%, които живеят в София. Въпреки че това е желан метод на разплащане най-вече за консуматори на възраст сред 18 и 34 години (37%), разликата по отношение на потребителите сред 35 и 65 години е дребна, защото 32% от тях също пазарят онлайн с дебитна карта. Проучването демонстрира, че към момента 30% от потребителите избират разплащания в брой, а 12% заплащат през ePay.

Потребителите все по-често употребяват електронните разплащания в своето всекидневие, като показват за съществени аргументи удобството, сигурността, лекотата и лесното следене на разноските.

Visa осъществи„ Проучването за практики на разплащания за артикули и услуги, свързани със свободното време “, на организация за маркетингови изследвания Noema. Изследването се организира измежду консуматори на възраст сред 18 и 65 години, които са заплатили с дебитна и/или кредитна карта артикули и/или услуги, свързани със свободното време, през последните 12 месеца в десетте най-големи града в България: София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Плевен, Добрич, Шумен и Сливен. Общият брой на извадката е 400 души.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР