Над 4200 инспекции са извършили инспекторите от държавните горски предприятия

...
Над 4200 инспекции са извършили инспекторите от държавните горски предприятия
Коментари Харесай

Над 4200 инспекции на държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите

Над 4200 инспекции са направили инспекторите от държавните горски предприятия и Изпълнителна организация по горите. Проверките за осъществени в интервала межди 8-и и 11-и април в това число, а в следствие от контрола за формирани 59 акта и 33 констативни протокола.

В посочения интервал чиновниците в държавните предприятия са направили общо 1 806 инспекции. Контрол е осъществен в 923 обекти за рандеман на дървесина и 577 транспортни средства. Проверени са 54 ловци, 19 рибари и 233 други физически лица. Съставени са 30 акта за нарушавания по Закона за горите и Закона за лова и запазване на дивеча. Задържани са 14,52 пространствени кубически метра дърва, две моторни транспортни средства, два моторни триона и два броя други принадлежности за дърводобив.

В дните сред 8 и 11 април 2022 година горски инспектори от районните дирекции по горите в страната са осъществили над 2400 инспекции. През надзор на място са минали 215 обекта за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина, близо 250 места за рандеман на дървесина, над 1070 транспортни средства и 880 рибари и физически лица. Написани са 33 констативни протокола и 29 акта за нарушавания. Задържани са над 109 пространствени куб. м дърва за огрев, едно моторно транспортно средство и 50 кг билки.

През интервала са работили 116 екипа горски инспектори като откритите нарушавания са най-вече за противозаконен рандеман и предпазване на противозаконна дървесина, превозване на дървесина с транспортни средства без или с нефункциониращи GPS – устройства, неотговарящи на нормативните условия системи за непрекъснато видеонаблюдение на складовете за преправка и търговия с дървесина и други

Служители на РДГ - Пазарджик са открили, че в парцел, находящ се в землището на с. Сбор, община Пазарджик е осъществен противозаконен рандеман на дървесина. За откритото е направен констативен протокол, с който са арестувани 100 кубика дърва за огрев от дървесните типове зимен дъб и благун. Уведомени са органите на Министерство на вътрешните работи. Работата по случая продължава, като следва да бъде известена и способената прокуратура.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР