Над 400 учебни заведения в цялата страна ще бъдат ремонтирани

...
Над 400 учебни заведения в цялата страна ще бъдат ремонтирани
Коментари Харесай

Стотици учебни заведения ще бъдат ремонтирани с 624 млн. лв., обяви Нанков

Над 400 образователни заведения в цялата страна ще бъдат ремонтирани с 624 млн. лева Парите се отпускат по Оперативна стратегия " Региони в напредък ". Това разгласи пред Българска национална телевизия министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

Той посочи, че средствата ще бъдат поделени сред детски градини, учебни заведения и университети. За вярното консумиране на парите ще наблюдават общините, които са бенефициенти, както и три министерства - на образованието, на културата и на спорта.

Нанков добави, че се обръща особено внимание на спортните площадки, като те ще са приоритет при ремонтите. По думите му към 255 хиляди деца посещават образователните заведения, които ще бъдат реновирани и те заслужават по-добри места за спорт.

Министърът сподели още, че за възстановяване на материалната база ще отидат общо към 1 милиарда лева, като в тази сума попадат и парите от миналата стратегия. Той пресметна, че за подобренията ще се изхарчат по 2500 лева на дете.

Николай Нанков разгласи, че в понеделник отпътува за Брюксел, където ще показа плана за правата от автомагистрала " Струма ", която минава през Кресненското дефиле. Той беше определен след разисквания с локалното население, само че към момента чака да получи оценка за влияние върху околната среда.

Регионалният министър добави, че по автомагистрала " Хемус " би трябвало да се създадат неотложни поправки, като уточни, че над 47 км от асфалтовата завивка е за замяна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР