Над 400 хиляди души у нас страдат от астма. По-голямата

...
Над 400 хиляди души у нас страдат от астма. По-голямата
Коментари Харесай

Повече от 400 хиляди души у нас страдат от астма

Над 400 хиляди души у нас страдат от астма. По-голямата част от тях заболяват още в детска възраст. Неглижирането на заболяването може да докара до съществени опасности за пациента, а неправилното лекуване - до утежняване на положението. Затова въпросът с диагностиката, профилактиката и следенето на болестта е главен. В столичния ДКЦ “Св. Иван Рилски ” работи специфичен център, в който болните могат да открият цялата инсталация и всички нужни експерти на едно място.

От 20 години Соня Чорбаджийска страда от бронхиална астма. И в случай че здравияt човек не се замисля за дишането, за нея задухът и кашлицата са били всекидневие:
Прочетете още
" Всъщност животът на един астматик е тъкмо това - една непрекъсната жадност за въздух. "

Лечението ѝ траяло с години. Правила проучвания на едно място, търсила експерти на друго и най-после попаднала в Центъра на “Св. Иван Рилски ”. Казва, че тук хората получават всичко - от диагнозата до дозата, а от скоро е почнала и нова терапия:

" Терапия с биологично лекуване, която стопира всичко и в действителност има неочакван резултат. Може би на втората, третата седмица получих облекчение. "

Биологичната терапия се употребява за лекуването на тежки астми и е изцяло безвъзмездна. Лекарите употребяват и специфична инсталация за по-точна диагностика, написа Българска национална телевизия. 

" Центърът има невероятното опция да съчетава всички нужни стъпки за изясняването на един пациент.Изследването на дишането се прави с този уред, проучването на азотния окис, както и едни елементарни проучвания дават цени данни дали пациента е подобаващ за биологично лекуване ", изясни проф. Георги Христов, алерголог в ДКЦ " Св.Иван Рилски ".

Идеята е се затвори кръга от откриването до лекуването на асмата. И да не се стига до затруднения.

" В него работи един мултидисциплинарен екип от експерти, пулмолози, алерголози, детски пулмолози и алерголози, клинична лабораотория.Това са актуалните трендове в медицината ", сподели Сава Зеленски, шеф на ДКЦ " Св. Иван Рилски ".

Сега Соня още веднъж диша свободно:

" Смея да настоявам, че се върнах към моя живот. "
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР