Над 40 випускници на ВВВУ Георги Бенковски” получиха първи офицерски

...
Над 40 випускници на ВВВУ Георги Бенковски” получиха първи офицерски
Коментари Харесай

Над 40 випускници на ВВВУ Георги Бенковски получиха първи офицерски и сержантски звания

Над 40 випускници на ВВВУ " Георги Бенковски” получиха първи офицерски и сержантски звания пред президента Румен Радев. Церемонията се организира пред параклиса пантеон " Св. Георги Победоносец “ на площад " Възраждане “ в Плевен.

Президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили одобри почетния строй, връчи дипломата, пагоните и премията на първенеца на випуска, и насочи одобрение към Випуск 2021 " Георги Стойков Раковски “ на Висшето военновъздушно учебно заведение, което бе възобновено през 2020 година

" Днес вие получавате вашите пагони и това е вашият късмет да реализирате своите упоритости. Но офицерските пагони са на първо място отговорност, тъй като през днешния ден вие се вричате на святата задача за гарантиране на въздушния суверенитет и сигурността на Родината. В тази задача може да имате триумф единствено в случай че работите на лимита на човешките благоприятни условия, тъй като във военната авиация междинен път няма “, обърна се към младите офицери и сержанти Румен Радев, който също е ученик на Висшето военновъздушно учебно заведение.



Началникът на ВВВУ " Георги Бенковски “ бригаден военачалник Юлиян Радойски прикани младите офицери и сержанти от 70-ия випуск на Висшето военновъздушно учебно заведение да бъдат водачи в модернизацията на Българската войска.

" Дълг и чест, и отговорност е, че вашият випуск се свързва освен с имената, а на първо място със значимостта на делата на Георги Раковски и Георги Бенковски. Започна полетът ви, прочувствен и професионален, в лоното на българската бойна и гражданска авиация. Приветствам ви с дипломирането и приемането на първо офицерско и сержантско звание. Днешното събитие е значим знак за одобряване на България като авиационна страна “, сподели още бригаден ген. Юлиян Радойски.

Първенецът на випуска Александър Неделчев не пропусна да подсети за отговорността, която носят сътрудниците му.

" Уважаеми съвипускници, през днешния ден ние освен получаваме идващия чифт пагони, през днешния ден ние одобряваме наследството, което е оставено от хора като Георги Раковски, Васил Иванов Кунчев, нашия патрон Георги Бенковски, както и от всеки един родолюбец, дал живота си за нашата независимост. Наш дълг ще е да запазим този завет и да го браним с цялото си сърце “, съобщи Неделчев.

Сред отличниците на випуска при студентите бакалаври имаше и двама виетнамци, единият от които е декларирал подготвеност да продължи и в една от магистърските стратегии на Висшето военновъздушно учебно заведение.

Репортер: Андрей Кючуков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР