Над 40 украински бежанци, които пристигнаха тази нощ от Полша,

...
Над 40 украински бежанци, които пристигнаха тази нощ от Полша,
Коментари Харесай

Католически манастири приемат украинци

Над 40 украински бежанци, които дойдоха тази нощ от Полша, ще бъдат настанени в католически манастири в Пловдив и Раковски. Това сподели за Българска телеграфна агенция отец Венци Николов, под чието управление се провежда превозването на хората до България. На отиване свещениците закараха за бягащите от Украйна хора артикули от първа нужда, които бяха набрани посредством дарения на поданици на гр. Раковски.

От Полша взехме 60 души, всички майки с деца, като 15 от тях оставихме в София, а останалите разпределихме сред манастирите „Св. Максимилиян Колбе“ и „Св. Елисавета“ в Раковски и в храма „Свети Роко“ в кв. Коматево в Пловдив, в чийто двор се намира манастир на милосърдните сестри на свети Викенти от Паула, сподели свещеникът.

Той акцентира, че сега хората имат потребност най-вече от успокоение, тъй като са доста уплашени, и от  храна, защото манастирите не разполагат с нужните количества за толкоз хора. Успоредно с настаняването ще се види и от какво още имат потребност бежанците като първа нужда, сподели още той. От през днешния ден стартира нова акция за набиране на храна и артикули от първа нужда от жителите на Раковски и прилежащите обитаеми места.

Свещеникът добави, че провежда и тяхната регистрация в наложителните служби у нас, с цел да могат украинците да получат статут на бежанци.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР