Над 40 стартиращи компании, разработили свой иновативен продукт кандидатстваха в

...
Над 40 стартиращи компании, разработили свой иновативен продукт кандидатстваха в
Коментари Харесай

Ясни са победителите в конкурса за стартъпи Вдъхновяващите 5

Над 40 започващи компании, създали собствен новаторски артикул аплайваха в инициативата  „ Вдъхновяващите 5 “ на Bloomberg TV Bulgaria по случай петия рожден ден на медията. 33 от тях стигнаха до финала, а от тях аудиторията излъчи и петимата спечелили. Те ще получат безвъзмездни наставнически сесии за развиване на бизнеса си от едни от най-големите световни имена в предприемаческата екосистема в София, Сан Франциско, Лондон и Франкфурт! Ето кои са " Вдъхновяващите 5 ", съгласно гласуването на публиката:

Най-голям брой гласове – 1027, и едно от призовите места получи комерсиалната интернет платформа Varrio Sport – All Seasons Outdoors . Иновативната компания предлага изцяло незабравимо премеждие за всички, които харесват живота от същинската му, вдъхновяваща, ярка и красива страна. За тези, които обичат да са в бурните му води и прекарват сводното си време на вдъхновяващи места с другари и семейство, а в останалото време – възнамеряват идващото си премеждие.

Първата по рода си цифрова онлайн платформа за позициониране и продажба на български артикули в целия свят - Bulgaria Store , също е измежду фирмите, които попадат във вдъхновяващата стартъп петица. Позната още като „ Българският Алибаба “, платформата разрешава на всеки български производител по елементарен и ефикасен метод да нарежда своите артикули на Германския и Австрийски пазари.

С 595 потребителски гласове във „ вдъхновяващата петица “ се включва и Green Revolucia – първият магазин с Нулев боклук в България . Мисията на екипа е да направи природосъобразния метод на живот наличен за всеки. „ Искаме компанията ни да бъде инструмент за добротворство и ентусиазъм за опазването на околната среда посредством персонални дейности “, показа пред Bloomberg TV Bulgaria екипът на Green Revolucia.

Сред отличените новаторски бизнеси е и новаторският програмен продукт Subscribe.bg , който улеснява връзката сред бизнеси и клиенти, осигурявайки мигновена противоположна връзка от клиентите.

Обсерватория за хрумвания 2D е последният измежду претендентите за вдъхновяващата стартъп петица, който потребителите поддържат и подреждат измежду спечелилите. Независимото съдружие е ориентирано към реализирането на публично потребна активност, сплотяващо своите членове за създаване и реализиране на хрумвания, свързани с запознаване на децата с науката и върховите технологии, запазване на биоразнообразието, съхраняването на характерния български обичай, обичаи и просвета, както и интензивно присъединяване и иницииране на обществено значими дела.

Вдъхновяващата стартъп петица ще бъде съветвана от специфичен наставнически колектив, селекциониран от Bloomberg TV Bulgaria. Менторите, които ще оказват помощ с упътвания и препоръки на спечелилите, са Диана Стефанова - вицепрезидент „ Глобална тактика за развиване ” във VMWare, ръководещият шеф на световната предприемаческа мрежа Endeavor Bulgaria Момчил Василев, Светозар Георгиев - съосновател на Telerik, Telerik Academy и Campus X, както и архитектът и бизнесмен от Лондон Адел Закут и Деян Витанов от Сан Франциско - маркетингов шеф на международната гейминг компания Playco и създател на компанията в Силициевата котловина Chobolabs. Стартъпът на Витанов е фокусиран върху електронни спортове на мобилни устройства. За реализацията му бизнесмена съумява да набере съвсем 10 млн. $ капитал от някои от най-хубавите вложители в Съединени американски щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР