Над 40 дейци и институции бяха отличени за приноса им

...
Над 40 дейци и институции бяха отличени за приноса им
Коментари Харесай

Министерството на културата отличи 41 дейци и институции

Над 40 дейци и институции бяха отличени за приноса им към развиването и популяризирането на българската просвета. Церемонията се състоя през днешния ден в Министерството на културата, а наградите бяха връчени от министър Боил Банов.

" Тази година отличихме доста читалищни дейци, преводачи, библиотекари, хора, които са значими за духа на нацията, сподели Банов. За мен е огромна чест да връча тези награди във връзка Деня на националните будители и да поощрим актуалните будители - те са хората, които ни водят напред ".

Бяха отличени също дейци на науката и културата от страната. Те благодариха за това, че тяхната активност е видяна. По време на церемонията отличените преводачи, читалищни дейци, архивисти и библиотекари благодариха и за високата оценка за тяхната активност. Те посветиха премиите си на младите, които идват след тях и обявиха подготвеност да предават българските обичаи на поколенията.

Председателят на Съюза на националните читалища Николай Дойнов благодари особено на министъра на културата за обезпечените тази година 2 милиона лв. за книги за българските читалища.-->

Най-високата премия на МК - " Златен век " - огърлие и грамота, за извънреден принос в развиването и популяризирането на българската просвета и изкуство, получиха проф. Мирослав Попсавов - диригент на църковния хор при катедралния храм " Св. Неделя ", примабалерината Красимира Колдамова, проф. Дора Христова - основател и диригент на хора " Мистерията на българските гласове ", перната певица Красимира Стоянова, Кирил Чирпанлиев - фолклорист и дълготраен началник на отбор " Балкан ", и проф. Милчо Василев - ректор на Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР