Над 350 хил. домакинства са подали заявления и се нуждаят

...
Над 350 хил. домакинства са подали заявления и се нуждаят
Коментари Харесай

Три пъти поскъпват дървата за огрев от държавния склад до частните

Над 350 хиляди семейства са подали заявки и се нуждаят от поддръжка поради скока в цените за отопление към 20 октомври 2022 година Данните от Агенцията за обществено подкрепяне са предоставени на bTV. В отговор на високите цени страната предлага еднократна финансова помощ – малко над 620 лева. 
Прочетете още
С понижаването на температурите стартира и покачването на цените на дървата за огрев в страната. Има ли задоволително дърва и за какво нарастнаха фрапантно? 

Цената на дървата за огрев скача от държавния склад до частните три пъти. Освен аргументите, които всички търговци акцентират – скока на цената на силата и войната в Украйна, поради която има недостиг на аварийни елементи за дърбодобивната техника, търговците на дърва показват и трета – суматоха измежду хората, която води до презапасяване, а тя изпразва складовете и подвига цените. 

Скъпите дърва в складовете доведоха и до взрив на онлайн търговията с тях. Така няма по какъв начин да бъде следен произхода им.

Тази седмица Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) направи и инспекция дали има далавера с цената на дървата за огрев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР