Над 33 000 са вече жертвите в Турция и в

...
Над 33 000 са вече жертвите в Турция и в
Коментари Харесай

Над 33 000 станаха жертвите на земетресенията в Турция и в Сирия

Над 33 000 са към този момент жертвите в Турция и в прилежаща Сирия след земетресенията на 6 февруари с епицентър в южния турски окръг Кахраманмараш, съобщи Асошиейтед прес.
Турската държавна Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД) заяви през днешния ден, че броят на жертвите в Турция е повишен до 29 605. Над 92 600 души са ранените.

Последните налични данни за жертвите в Сирия са за 3575 починали, добавя ДПА. Съществуват опасения, че могат да бъдат открити още хиляди жертви. Според оценки на Организация на обединените нации починалите може да доближат 50 000, даже и повече.
Турската Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки заяви, че от района в Турция, обиден от земетресенията, са евакуирани 147 934 души, осведоми „ Дейли Сабах “. Вицепрезидентът Фуат Октай разгласи, че в 10-те наранени окръга работят 32 071 екипа за търсене и избавяне.
Междувременно спасители не престават да вадят оживели от руините на здания в Турция. Бебе на седем месеца беше избавено и извадено отдолу под руините в Югоизточна Турция, заяви турската телевизия, представена от ДПА. Те са съумели да извадят бебето, което е момче, живо от отломките от рухнала постройка в окръг Хатай, откакто е престояло под тях 140 часа. В същия окръг е избавен и 35-годишен мъж, прокиснал под руините 149 часа, уточни турската телевизия.

Две сестри бяха извадени през днешния ден в Адъяман, 153 часа след мощния трус в понеделник, заяви телевизия Хабер, представена от АП.
Анадолската организация съобщи, че през нощта в град Низип, окръг Газиантеп, е избавено дете, а 32-годишна жена е извадена от руините на осеметажна постройка в Антакия.
82-годишна жена бе избавена през миналата нощ в град Къръкхан от немски и турски спасители, съобщи ДПА. Жената е била слаба, само че в схващане и е откарана в болница. 
В Кахраманмараш, покрай епицентъра на първото земетресение на 6 февруари с магнитуд от 7,8, продължава избавителна интервенция в опит да бъде изваден оживял в рухнала седеметажна постройка, оповестява турската телевизия НТВ, представена от АП.
Намирането на оживели от земетресенията е все по-рядко, показва организацията.

Жена оплаква жертва на земетресението в Кахраманмарас, Турция, 10 февруари 2023 година Снимка: Агенция Франс Прес
Вчера в покрайнините на Антакия стартира построяването на огромно неподготвено гробище. Багери и булдозери копаеха ями в полето, до момента в който непрестанно пристигаха камиони и коли за спешна помощ, натоварени с черни чували за тела. Стотиците гробове, ситуирани на не повече от метър и половина един от различен, бяха обозначени с елементарни дървени дъски, забити отвесно в земята, осведоми Асошиейтед прес.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
13 Фев 202314613 Фев 202319613 Фев 202361713 Фев 202387612 Фев 2023207012 Фев 20231597Коментариигрек13 Фев 2023 1:07ч.
Т.е. жертвите от това земетресение надвишават тези от земетресението от 27 декември 1939 в Ерзинджан. И това въобще не е изненада, тъй като настоящето земетресение може да се съпоставя точно със земетресението от 1939, а не с това от Измир от август 1999, което се пада в 60-ата годишнина. Случайно или не точно в 1939 е осъществена анексията на тези територии, които в този момент бяха ударени от разрушителния трус. Повечето от тях са били сирийски територии. Разрушеният в 1939г Ерзинджан пък е от завзетите арменски територии, жертви на геноцида от 1915-1923. Интересното е, че 1939г е белязана и от едно друго събитие обвързвано с библейската карма. След гибелта на папа Пий11 на 10 феврури, на папския трон се възкачва папата, който има топла връзка с нацистка Германия, преди да си постави бяло гълъбче на герба. Това е индивидът, който като Държавен секретар на Ватикана подписва Конкордата с нацистите в 1933. Той е и някогашния свещеник на Сарди, античния лидийски град на територията на днешна Турция, разказан в Откронетието на Йоан (1.11), като една от седемте църкви на Апокалипсиса, и по-точно като петата по ред. Но още по-любопитното е, че Сардис се намира тъкмо там, на където се измества анадолската плоча, след натиска на арабската, както може да се види от оповестените към този момент схеми. Така че има ли още подозрения в това, кой и за какво задвижва плочите? Опитите да се изяснява всичко с освобождение на сила, която се е натрупала дълго време са несъстоятелни, тъй като тази сила може да бъде задвижена в тъкмо избран час и в тъкмо избран ден. Тя може да подмине един и да отнесе различен с математическа акуратност. И от руините на 153-я час да възкриснат две сестри. А за разцепването на маслиновата горичка е излешно да приказваме. А съвпадението по време с урагана " Барбара " блъснал крайбрежията на Израел, може да направи усещане единствено на тези, които преценяват чие име носи урагана и с какъв древен признак е изобразявана светицата. От края на 1939 до началото на 2023 година са минали цели 83 години. На какъв брой генерации се равняват тези 83 години? И да, нещастието е голяма, само че по-страшно е да си представим, каква тежка карма навличат с дейстията си нашите политици на България и каква плоча може да състигне идващите генерации по тази земи. Защото нищо не се случва инцидентно и всичко рано или късно се заплаща от поколенията. Затова дано не разрешаваме на некъдърни строители и корумпирани безотговорни политици, като задържаните тези дни в Турция, да предрешават нашето бъдеще.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани07 Фев 2023101207 Фев 202395010 Фев 2023303707 Фев 2023825
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР