Над 3000 са обявените нови свободни места в детските градини

...
Над 3000 са обявените нови свободни места в детските градини
Коментари Харесай

Фандъкова: Над 3000 са новите свободни места в детските градини

Над 3000 са оповестените нови свободни места в детските градини в столицата за класирането в края на август. Това заяви кметът Йорданка Фандъкова при инспекция на ремонта на детско заведение в регион " Илинден ". Тя посети 51-ва детска градина " Щурче ", която е напълно актуализирана и санирана.

" 320 фамилии ще могат да бъдат спокойни за изискванията, в които се образоват децата им с напълно нови детски площадки ", съобщи Фандъкова, разглеждайки заведението.

Очаква се до септември да отворят и две напълно препостроени детски заведения в кварталите " Люлин " и " Красно село ", които са били построени с азбестови плочи.

Фандкъкова добави, че е упълномощила на районните кметове да намерят нови места за градеж на детски градини. “Всеки, който е подготвен с планове терен, готовия план, позволение за строителство и определен реализатор, ще получи незабавно финансирането, с цел да стартира строителството”, зарече се тя.

Кметът напомни, че държавното управление е отпуснало 65 млн. за строителство на детски градини и учебни заведения. И уточни, че се строят нови образователни корпуси и спортни зали.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР