Над 3000 писма ще бъдат входирани до президента Румен Радев.

...
Над 3000 писма ще бъдат входирани до президента Румен Радев.
Коментари Харесай

Над 3 хиляди писма до Румен Радев: Защо бави указът отделянето на Обзор?

Над 3000 писма ще бъдат входирани до президента Румен Радев. Всяко от тях съдържа въпроса за какво се бави указът за отделянето на Обзор и още 6 села в независима община, за което се организира референдум преди година, оповестява БТВ.

Дата на провеждането на референдума е 28 Февруари 2021 година, само че след една година и един един месец декрет на президента към момента няма. Затова и хората са подхванали тази самодейност.

Куриерите, които ще занесат писмата на президента, ще пискат и незабавна среща с него и правните съветници за решаването на проблема.   

„ Молим президента и имаме вяра в него и в неговата правдивост. Да се съблюдават законите и конституцията на България. Това е желанието на всички хора от Обзор и селата “, изясни Христо Янев – кмет на Обзор.

Той беше безапелационен, че това не е митинг, а самодейност. „ Ще помолим президента да разпише указа и да съблюдава директната народна власт, на която той постоянно е казвал, че доста държи. На прага сме на летния сезон, а всичко е с краката нагоре. Тепърва ще би трябвало да се отдават търговски площи и отново ще има принуда от община Несебър. Няма да се дадат търговски площи на доста хора и това е “, споделят хората от Обзор.

Очаква се и контрапротест в прилежащото село Баня.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР