Над 3000 кутии цигари в багаж на един пътник откриха

...
Над 3000 кутии цигари в багаж на един пътник откриха
Коментари Харесай

Задържаха над 3000 кутии контрабандни цигари на Летище Бургас

Над 3000 кутии цигари в багаж на един пасажер откриха митническите чиновници на митническия пункт на Летище Бургас, оповестиха от Агенция " Митници ". Тютюневите изделия  е пробвала да придвижи българска гражданка в 4 куфара. Жената е пътувала с полет до Лондон, Англия, като е минала през " зелен кулоар “, обявявайки, че не придвижва нищо за обявление.

В хода на последвала инспекцията митническите инспектори откриват в чекирания багаж на пътничката общо 3200 кутии (64 000 къса) цигари от две разнообразни търговски марки. Тютюневите произведения са с годен български акцизен бандерол, само че са пренасяни в нарушаване на митническото законодателство. Цигарите са конфискувани и против българската гражданка е формиран акт за административно нарушаване.

Това е най-голямото количество цигари, открито в багаж на пасажер на митническия пункт на Летище Бургас през тази година. Общо 362 140 къса (18 107 кутии) цигари са конфискувани от митническите чиновници на пункта единствено от началото годината до 20 април 2023 година при митнически инспекции на багажа на пасажери. 

От Българска телеграфна агенция напомнят, че при започване на април митническите чиновници на Летище Бургас иззеха 2569 кутии (51 380 къса) цигари от багажа на петима български жители. Срещу две дами и трима мъже също бяха формирани актове. Службите оповестиха, че те са пътували през интервала 31 март - 3 април с полети за Лондон, Англия. Всички са употребявали един и същи механизъм, преминавайки през " зелен кулоар ". 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР