Над 300 световни политици, държавници и милиардери са укривали богатства

...
Над 300 световни политици, държавници и милиардери са укривали богатства
Коментари Харесай

Горан Симеонов: В Pandora Papers има вече ненужни политици

Над 300 международни политици, държавници и милиардери са укривали благосъстояния в офшорни компании, с цел да избегнат заплащането на налози. Това сподели новото огромно интернационално следствие на публицисти от целия свят, наречено „ Пандора пейпърс” или „ Документите Пандора”. Сред забърканите имена се оказа, че има и българска диря. Незаконни ни са офшорните компании и изненада ли са българските имена, забъркани в следствието – тематиката разяснява пред NOVA NEWS ръководителят на Асоциацията на разузнавачите от запаса Горан Симеонов.

„ По начало системата на офшорните зони е дефинирана за скриване на приходи. Световният хайлайф като цяло не се тресе сега. Той е решил този въпрос. Най-вероятно в този момент международното задкулисие е извадило някакви политици, които по един или различен метод към този момент са ненужни”, сподели той.

„ Българските имена, забъркани в „ Документите Пандора”, не ме изненадват. Мисля, че не е толкоз мъчно за човек, показал интерес да си сътвори офшорна компания. След като Николай Младенов е възнамерявал да се занимава с консултантски бизнес, би било малко обидно даже да няма такава компания като консултант”, разяснява Симеонов.

„ В последна сметка значимото е, че това да имаш офшорна компания не е незаконно. Морално укоримо е за хора, които са на публични позиции в изпълнителната власт. За другите – откакто съществува опция и ти се занимаваш с бизнес – за какво да не го направиш?”, добави той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР