Над 300 са управниците, които не са подали в срок

...
Над 300 са управниците, които не са подали в срок
Коментари Харесай

Над 300 от властта не са обявили имуществото си навреме

Над 300 са управниците, които не са подали в период имуществените заявления пред антикорупционната комисия. Това излиза наяве от регистъра на обществените лица, които афишират имотното си положение пред КПКОНПИ. Най-много са кметовете, зам.- кметовете и общинските съветници - 277 от тях не са заявили в точния момент. Сред тях са зам. кметове и общинари от Перник, Гоце Делчев, Димитровград, Девин, Елин Пелин, Кирково, Пловдив. Според закона при неподаване на декларация стартира инспекция.

36 от народните представители също са изпуснали периодите за подаване на заявления.

Специфичното при тях е, че те не са единствено депутати от последния парламент, а и от предходните три национални събрания, по тази причина измежду неподалите заявления попадат музикантът Калин Вельов и юристът Георги Марков.

Бившият външен министър Теодора Генчовска пък я е подала чак на 26 юли. В нея я заявила 30 000 евро на влог в Белгия. Произходът на средствата е от заплата.

Все още декларация за предходната година не е подала евродепутатката Елена Йончева.

23-ма са регионалните и зам.-областните шефове, които също не са оповестили имуществото си.

Сред подалите със забавяне е и зам.-шефът на Надзорния съвет на ББР Васил Щонов. Той е оповестил моторна лодка " Рива " за 140 000 лева, която е придобил през предходната година.

47 болнични шефове също не са подали в период декларациите си.

Със забавяне това е сторил някогашният началник на " Пирогов " проф. Иван Поромански.

Той го е сторил едвам през юни. В нея е показал, че има 4 жилището в София, гараж, вила с дворно място в ловешкото село Стефаново и къща с двор в Австрия с повърхност 400 квадрата, само че той нея я има от 2013 година Той има още две ливади, 27 декара гори и 45 декара земеделска земя. Има и 12 влога, като три от тях в чужбина.

Другите болнични шефове са от здравни заведения от цялата страна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР