Над 300 изучаващи руски език студенти от 18 страни от

...
Над 300 изучаващи руски език студенти от 18 страни от
Коментари Харесай

Камчия събира студенти русисти от два континента

Над 300 учещи съветски език студенти от 18 страни от Европа и Азия идват в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ за присъединяване в седмото издание на Международния фестивал „Друзья, прелестен наш союз“. Проявата се провежда с поддръжката на Министерството на образованието и науката, а съорганизатори са домакините, Фонд „Руский мир“ и Фондация „Устойчиво развиване за България“.

За първи път във фестивала от 10 до 16 септември ще вземат участие млади русисти от Англия, Виетнам и Финландия. България ще бъде показана от 5 академични тима. Заедно с връстници от Босна и Херцеговина, Унгария, Германия, Гърция, Италия, Полша, Словакия, Хърватска, Чехия, Сърбия, Румъния, Русия и Молдова, младежите ще вземат участие в просветителни тренинги, креативен лаборатории, състезания и викторини. Всеки от тимовете ще покаже знанията и гениите си и ще показа националната си просвета пред останалите.

Този година акцент в програмата ще е популяризирането на спорта и здравословния метод на живот, а на 13 септември участниците ще поздравят жителите и гостите на Варна с празнично шествие, прецизираха уредниците.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР