Над 300 деца от 14 пловдивски училища ще се включат

...
Над 300 деца от 14 пловдивски училища ще се включат
Коментари Харесай

Деца показват рибки и костенурки на Световния ден на водата

Над 300 деца от 14 пловдивски учебни заведения ще се включат в обичайния хепънинг, отдаден на Световния ден на водата – 22 март. Празникът ще се организира от 11 часа на площад „ Стефан Стамболов “ пред постройката на община Пловдив. Той е взаимна самодейност на Регионална инспекция за опазване на околната среда,  Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “,  „ ВиК “ ЕООД и  Община Пловдив.

Участниците в хепънинга, които отглеждат рибки и водни костенурки ще имат опцията да ги показват и опишат по какъв начин се грижат за тях. В празника ще се включат със свои осъществявания балет „ Електра “, групата по съвременни танци „ Ненси Денс “ към СУ " Св. Патриарх Евтимий " и ансамбълът по танцово и музикално изкуство към СУ „ Любен Каравелов “.

На собствен щанд специалисти от Регионалната лаборатория към Изпълнителната организация по околна среда ще показват атрактивни химични опити с вода. Към самодейността  ще се включи и Института по риболовство и аквакултури, които ще срещат децата с благосъстоянието на водните обекти и представители на ДЗДП и Сдружение „ Зелени Балкани ”.

Тази година самодейностите за Световния ден на водата са на тематика „ Природата за водата ”, а името на акцията – „ Отговорът е в природата “. Идеята е да се подчертава върху опазването на водния запас на планетата и методите за обновяване на салдото във водния цикъл и възстановяване човешкото здраве и качество на живот на хората. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР