Над 300 безработни от община Лом ще бъдат ангажирани всеки

...
Над 300 безработни от община Лом ще бъдат ангажирани всеки
Коментари Харесай

Безработни ще полагат обществено полезен труд в Лом

Над 300 безработни от община Лом ще бъдат ангажирани всеки месец в благоустрояването и хигиенизирането на обитаеми места, както и в подпомагането на активността на общинските институции на територията на общината през 2021 година, планува новоприетата стратегия за полагане на публично потребен труд от безработни лица в трудоспособна възраст, подпомагани с месечни обществени помощи.
Безработни, които получават месечна помощ по чл.9 от Правилника за използване на Закона за обществено подкрепяне, само че не са включени в стратегиите за претовареност, наложително би трябвало да поставят публично потребен труд, се споделя още в новоприетата стратегия.
В бюджета на община Лом са планувани нужните средства за осъществяването на всички стратегии свързани с краткотрайната претовареност за 2021 година Безработните ще бъдат включени в поддръжката и почистването на улици, пътища, паркове, монументи на културата, дворни пространства и терени на публични здания.
Освен това ще оказват помощ в залесителни и озеленителни действия, при ремонт и възобновяване на настилки от тротоарни плочки, след ремонтни работи по ВиК-мрежата и телефонизация. Те ще се включват и в действия по запазване на околната среда – разчистване на речни корита, на дребни водни басейни, на канали за отводняване, както и в оказването на помощ на профилирани обществени институции.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР