Над 30 семейни двойки в Ловеч ще отпразнуват своята златна

...
Над 30 семейни двойки в Ловеч ще отпразнуват своята златна
Коментари Харесай

30 двойки в Ловеч празнуват златна сватба

Над 30 фамилни двойки в Ловеч ще отпразнуват своята „ златна женитба “. По мотив Седмицата на брака в България (7 - 14 февруари 2023 г.) Община Ловеч провежда на следващия ден празнична среща с коктейл за фамилии с 50-годишен брак. Писмено и персонално бяха поканени всички, които са сключили цивилен брак през 1973 година и нямат отразени разводи. Потвърдилите присъединяване са 33 двойки, които сега са в града и могат да участват, оповестяват от общинската администрация.

„ Семейството е значима институция. Моето надълбоко разбиране е такова, както и на по-голяма част от българите. В този смисъл не за първа година Община Ловеч отбелязва Международната седмица на фамилията. Тази година взехме решение да се обърнем към хората, които са претърпели половин век дружно в сговор, дружно са преодолявали компликации, само че са имали доста споделени мигове на благополучие ", сподели за Българска телеграфна агенция кметът на общината Корнелия Маринова. 

Тя пожела повече младежи да помислят над това какъв брой е значимо фамилията като институция и да има почитатели. В сговорното семейство, в което царува съгласие, поддръжка, приемливост, децата порастват щастливи, уточни още Маринова.

От общинската администрация припомниха, че Седмицата на брака е част от Международната седмица на брака, която се състои всяка година от 7 до 14 февруари в над 27 страни по света. Това е празник на доброволния съюз сред мъж и жена, които са създали взаимно посвещение един към различен до края на дните си. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР