Над 30 млади компании са подали досега заявка за участие

...
Над 30 млади компании са подали досега заявка за участие
Коментари Харесай

Над 30 компании желаят да се включат в стартъп инкубатора на "Сирма груп холдинг"

Над 30 млади компании са подали до момента поръчка за присъединяване в новия стартъп инкубатур на българската софтуерна компания " Сирма груп холдинг " в партньорство с фонда Innovation Capital. Програмата за започващи бизнесмени поддържа перспективни софтуерни стартъпи от България с финансиране, менторство, софтуерна и маркетингова поддръжка. Броят на участниците може да нарасне, защото крайният период за подаване на кандидатури изтича на 31 май.

" Сирма " от години се занимава по един или различен метод с инкубиране на бизнеси. Развиваме ги до някокво равнище, след това ги отделяме и те се развиват независимо. Постепенно започнахме да работим с външния сътрудници - в някои инициативи капиталови фондове, в други - бизнесмени. В момента се опитваме да възродим начинанието с по-модерен механизъм ", съобщи пред " Капитал " Момчил Зарев, управител на Sirma Venture Lab. Той не разкрива какъв брой е общият обособен капитал за вложения, само че разкри, че ще влагат пари взаимно с който ръководи най-вече обществен запас от Фонда на фондовете на стойност 19.5 млн. евро и спомагателен частен капитал от 1.6 млн. евро. Менторската стратегия ще включва и софтуерна, и бизнес поддръжка. Избраните претенденти ще получат pre-seed инвестиция от 50 хиляди евро, с опция за следващо финансиране на няколко стадия до 350 хиляди евро и включването на външни VC вложители.

" Искаме да споделим опита, който сме натрупали през тези 30 години на съществуването на " Сирма " с капитала, който сме натрупали ние и нашите сътрудници ", добавя Зарев. Според него ще се търсят положителни планове в сходни с бизнеса на компанията области като финтех, здравните технологии, Индустрия 4.0, логистика, автомобилна промишленост, туризъм и други сфери. " Ние имаме ноу-хау на международно равнище в тези и един стартъп може да завоюва доста от нещо, което ние години сме натрупали като опит ", разяснява Зарев.
Реклама
Едно от най-важните условия за претендентите е стартъпите да имат мощен екип и бизнес моделът да се е потвърдил с някаква ранна пазарна валидация. Крайният период за подаване на документи е 31 май, а кандидатурите ще се преглеждат през юни. Програмата на инкубатора ще е тримесечна. Според Момчил Зарев при триумф на програмата, инкубаторът ще бъде още един и в бъдеще.

" Сирма груп холдинг " е листната на Българската фондова борса (БФБ). Компанията има две съществени посоки - артикули и решения, като те са разграничени в обособени сдружения, като " Сирма ентерпрайз системс ", " Сирма солюшънс " и " Сирма медикъл системс ".
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Константин Николов
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР