Над 30 000 свободни работни места за български и украински

...
Над 30 000 свободни работни места за български и украински
Коментари Харесай

2400 украинци в България вече работят на трудови договори

Над 30 000 свободни работни места за български и украински жители, декларирани от работодатели или по ограничения за субсидирана претовареност, са обезпечени от Министерството на труда и обществената политика, Агенцията по заетостта и Програма „ Развитие на човешките запаси “. Това сподели изпълнителният шеф на Агенцията по заетостта Смилен Вълов по време на брифинг на Оперативната координационна група към държавното управление за поддръжка на бягащите от войната в Украйна.

До момента чиновниците на бюрата по труда са съветвали над 20 000 украинци за опциите да стартират работа у нас. Проведени са над 10 трудови тържища в разнообразни градове. Попълнени са и доброволни анкети за тяхната професионална подготвеност. До момента към 2400 украинци със статут на краткотрайна протекция са почнали работа с трудов контракт.

„ От понеделник в 72 точки стартираме изнесени работни пунктове, доста от тях ще са в курортните комплекси. Целта е на искащите да стартират работа български и украински жители незабавно да бъде предоставено свободно работно място с координати на шеф “, изясни Вълов. Той посочи, че 75% от деклариралите работни места работодатели имат опция да наемат личен състав незабавно, а 50% могат да дават непрекъсната претовареност.

Изпълнителният шеф на Агенцията по заетостта разгласи още, че досега еднократни помощи от 375 лева са получили над 16 000 украинци. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР