Над 3,7 млрд. лева в идните месеци ще дойдат като

...
Над 3,7 млрд. лева в идните месеци ще дойдат като
Коментари Харесай

Пеканов: Над 3,7 млрд. лева ще дойдат в следващите месеци по Плана за възстановяване


Над 3,7 милиарда лв. в идните месеци ще дойдат като суми по Плана за възобновяване, ще се опитаме да отключим тези средства. Планът за възобновяване и резистентност ще ни помогне да правим голям скок в стопанската система и да подобрим благосъстоянието на хората у нас. За да получим финансовия запас, би трябвало да се подобрят избрани браншове. Това сподели заместител министър-председателят по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов на конференция в Министерски съвет, на която показва целите си, свързани с Плана за възобновяване и резистентност и европейските стратегии, съобщи Novini.bg.

Ресурсът е на стойност над 3,8 милиарда лв.. За да защитим тези средства, трябват доста действителни дейности за осъществяване на поетите задължения, съобщи Пеканов.

Предстои да се приготвят 22 законодателни ограничения, с цел да получим второто заплащане към края на годината. Нашата задача е да подготвим ограниченията и това да сложи начало на едни устойчиви дейности за осъществяване на Плана в идващите години, уточни той.

По отношение на първото заплащане на стойност 1,3 милиарда лв., което се надяваме да пристигна до края на годината, се работи по комплектоване на документите и изпращането им за утвърждение в Европейската комисия, заяви вицепремиерът.

През предходната седмица чакахме оперативните договорености за осъществяване на Плана. По един капиталов план от 22-те към момента има проблеми, само че работим дружно с Министерство на вътрешните работи за превъзмогването им, разясни Атанас Пеканов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР