Над 3 200 лв от дебитна карта на тежко болен

...
Над 3 200 лв от дебитна карта на тежко болен
Коментари Харесай

Мародерство: Санитарка източи банкова карта на умиращ от К-19 в Стара Загора, но ето какво я сполетя

Над 3 200 лева от дебитна карта на тежко болен от COVID-19 възрастен пациент са били източени броени дни преди да издъхне в здравно заведение, написа.

Кражбата е била открита от брачната половинка му часове откакто получила тъжното уведомление.

Случаят е от Стара Загора, където 68-годишният Добромир Андонов бил настанен за лекуване с тежката диагноза на 15 декември. При хоспитализацията той взел със себе си персоналната си карта и тази на брачната половинка си, като записал ПИН-кодовете на листче, съхранявано измежду останалите му документи.

Състоянието на живеещия непрекъснато в новозагорското село Пет могили се влошило и малко преди Нова година той бил изместен в интензивно поделение, където се наложило интубиране.

Мъжът умрял на 5 януари. Ден по-късно от името на майка си за източването на картата тъжба във Второ районно управление (на МВР) „ Полиция “ е подал 46-годишният му наследник Антон. В хода на досъдебното произвеждане е открито, че източването е било осъществено посредством няколко транзакции в интервала сред 30 декември м.г. и 4 януари, арестувана е 56-годишна жителка на Стара Загора.

Задържаната е служителка в здравното заведение и се възползвала от невъзможността на болния да реагира.Тя е била открита по видеозаписите на терминала, откъдето е теглила сумите. Веднага откакто е станало ясно че тя е мародерствала е била освободена дисциплинарно от работа, прецизираха от управлението на УМБАЛ- Стара Загора.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР