Над 290 престъпления са разкрити по време на множество специализирани

...
Над 290 престъпления са разкрити по време на множество специализирани
Коментари Харесай

Полицията разследва десетки сигнали за нарушения във връзка с изборите

Над 290 закононарушения са разкрити по време на голям брой профилирани полицейски интервенции в последните седмици в цялата страна. Образувани са към 190 досъдебни производства, 90 бързи производства, извършени са над 20 000 лица и над 15 000 леки коли. Това заяви на брифинг основният секретар на полицията основен комисар Петър Тодоров, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

За нарушавания на изборното законодателство се ревизират към 45 сигнала от цялата страна. Вече са формирани 8 досъдебни производства, има арестувани 4-5 лица за 24 или 72 часа. 

Схемите за пазаруване на гласове не са по-различни от предходни години - опрощаване на лихви, предоставяне на парични суми, дърва против глас, завишаване на броя на преносимите секции. 

Главният секретар увери, че органите ревизират подробно всяка информация за корпоративен или платен избор.

Тодоров съобщи още, че все още не може да разяснява дали има данни за връзка сред двете групи за трафик на мигранти, разкрити в Пловдив и Сливен. Групите са структурирани на няколко равнища - ръководител, помагачи, ятаци, водачи, като връзката е била от горната страна надолу.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР