Над 265 състезатели ще участват в първото издание на международния

...
Над 265 състезатели ще участват в първото издание на международния
Коментари Харесай

Над 265 плувци на турнира на Акулите в Бургас

Над 265 състезатели ще вземат участие в първото издание на интернационалния шампионат по плуване Burgas Swimming open, който ще се състои в Бургас на 10 и 11 ноември (събота и неделя). Клубовете са 26. Организатор е младият локален клуб Акулите, а конкуренцията ще се организира на новия басейн-бижу „ Парк " Арена ОЗК " в ж.к. " Славейков ". Турнирът Burgas Swimming open е от календара на БФПС и ще се състои със съдействието на Община Бургас и “Унибетони “.
Помагат още община Варна - с измервателната уредба, и Витоша Дайвинг с озвучаването, представянето на участниците и шоуто. Организаторите от ПК Акулите ще снимат подводни фрагменти по време на надпреварата. Състезанието ще е за четири възрастови групи А(2008-2009); В(2007); C(2006); D(2004-2005). Всеки плувец ще има право на четири самостоятелни дисциплини и щафети. Няма ограничаване за брой участници от клуб в една дисциплинираност, както и за представители от тим. Официалният старт на Burgas Swimming open ще бъде даден тъкмо в 16:30 часа на 10 ноември с впечатляваща стратегия. Главен арбитър на шампионата ще бъде Вили Цеков. Водещ на събитието ще бъде коментаторът за " Евроспорт " Георги Чобанов – президент и старши треньор на Витоша Дайвинг и арбитър по скокове във вода с лиценз от ФИНА и ЛЕН.
Сред специфичните посетители щe са ръководителят на БФПС Георги Аврамчев, генералният секретар Димитър Бобев, волейболният ас Георги Братоев и звездата от X Factor Михаела Маринова.
Василен Димитров , bgswim.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР