Над 264 милиона души по света страдат от депресивно разстройство(снимка:

...
Над 264 милиона души по света страдат от депресивно разстройство(снимка:
Коментари Харесай

Приложение ще открива депресия по гласа на потребителя


Над 264 милиона души по света страдат от депресивно разстройство
(снимка: CC0 Public Domain)

Учени от университета в Мериленд, Съединени американски щати, възнамеряват да основат приложение за смарт телефон, което дефинира дали потребителят е депресиран единствено въз основа на гласа му. Експертите споделят, че хората с сходно заболяване трансформират скоростта си на диалект и вършат дълги паузи, а изкуственият разсъдък би могъл елементарно да разпознава признаците .

Според Световната здравна организация, над 264 милиона души по света страдат от депресивно разстройство. Това е една от най-честите аргументи за самоубийство. Новото смарт телефон приложение може да помогне на терапевтите да плануват болестта.
още по тематиката
Приложението, което към момента е в развой на разработка, ще бъде предложено най-вече за пациенти с авансово съществуваща диагноза. Това ще им помогне да управляват положението си на разнообразни стадии от лечението. Също по този начин данните за пациента могат да се демонстрират в профила на лекуващия доктор.

„ В идеалния случай терапевтите биха предложили приложението на пациенти с тежко депресивно разстройство, когато са в ремисия ”, споделя професор Карол Еспи-Уилсън, един от създателите на плана, представена от. „ Ако пациентът употребява приложението от самото начало, неговият доктор може да наблюдава напредъка на болестта. Въпросът е да се предизвести терапевтът за положението на пациента, който може да се самоубие ”.

Приложението ще работи на правилото на вербален въпросник. Всеки ден потребителят ще би трябвало да записва гласово известие с отговори на въпросите на програмата. Предполага се, че приложението ще може да записва видео за разбор на артикулация, мимики и съгласуваност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР