Над 250 души са задържани от сътрудници на московската полиция

...
Над 250 души са задържани от сътрудници на московската полиция
Коментари Харесай

В Москва задържаха 263 души при неразрешена акция

Над 250 души са арестувани от сътрудници на московската полиция поради присъединяване в неразрешена акция в центъра на Москва, заяви ТАСС, базирайки се на пресслужбата на московската полиция.

" За нарушение на публичните порядки в центъра на Москва са арестувани 263 души ", оповестиха от ведомството малко по-късно.

По-рано източник от правоохранителните органи заяви на ТАСС, че измежду арестуваните са доста поддръжници на националистически организации. При обиска у тях са открити оръжие, ножове, средства за самостоятелна отбрана и неразрешени средства. " Това приказва, че хората са пристигнали не просто по този начин, а са били подготвени да се съпротивляват на силите на реда ", счита източникът на организацията.

Източникът заяви, че измежду арестуваните е и публицист от радиото " Ехото на Москва ". При задържането на младия мъж той не се показал на сътрудниците на полицията и не е съобщил, че е публицист на радиостанцията. Когато служителите на реда са желали да ревизират документите при вкарването му в полицейски рейс, е оказал опозиция.

Периметъра на Манежния площад е бил затрупан от полицейски елементи, които отчасти са лимитирали входа и изхода на метростанциите " Охотный ряд " и " Площадь революции ".
Закрити са били два входа на Червения площад (заради подготовка на тържествения марш в чест на 76-та годишнина от парада на 1941 г.).

По-рано водачът на екстремисткото придвижване " Артподготовка " на Вячеслав Малцев призва своите поддръжници да излязат на 5 ноември на улицата в центъра на Москва, с цел да изкажат съмнение към властта. На 26 октомври Красноярския съд призна придвижването " Артподготовка " на екстремистка.

Малко по-късно стана ясно, че журналистът от радиостанция " Ехото на Москва " Андрей Ежов , който бе арестуван при неразрешена акция на Манежния прощад, е пуснат от полицията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР