Над 25 000 лева събраха адвокати и магистрати на Благотворителния

...
Над 25 000 лева събраха адвокати и магистрати на Благотворителния
Коментари Харесай

Над 25 000 лв. събраха адвокати и магистрати на Благотворителния бал на юристите за деца с детска церебрална парализа

Над 25 000 лв. събраха юристи и магистрати на Благотворителния бал на юристите за деца с детска церебрална парализа. 92-годишният арбитър Трендафил Данаилов получи огромната премия за правораздаване на събитието. Той е българският арбитър по делото “Антонов”, с помощта на него обвиняванията към българските жители, които италианският съд свързва с атентата против папа Йоан Павел II, са смекчени. Отличието идва 40 години, откакто светът заприказва за българска диря в покушението. Статуетката и грамотата му бяха поднесени от професор Огнян Герджиков и юрист Людмил Рангелов. Цялата юридическа колегия в залата, повече от 220 души, стана на крайници и приветства Трендафил Данаилов, който бе съпроводен от своето семейство. Той показа, че е работил над 50 години като арбитър и малко повече от 20 години като юрист.

Чрез търговете за продажба на картини на известни български художници и лотария бе събрана най-голямата сума от всички Благотворителни балове на правораздаването до момента – 25 400 лв.. Средствата ще бъдат дарени по дарителските сметки на четири деца с церебрална парализа – Ванеска, Мишо, Елена и Снежка. Децата бяха посетители на събитието. На търга ценители съумяха да си купят с благотворителна цел платна на Николай Панайотов, Николай Янакиев, Милена Минчева, Елеонора Бакалова, Иван Яхнаджиев, който се прибра от Рим, особено за събитието и рисуваше на място с неговите възпитаници. По негова покана в креативната вечер се причисли и Луна Йорданова, която също нарисува една картина. А търга се водеше персонално от проф. Герджиков.

В Националните награди за правораздаване с изключение на огромната премия „ Гран при “ по категории бяха връчени статуетки и на други изявени адвокати и магистрати. Водеща на събитието бе Анелия Торошанова. Преди церемонията тя бе сюрпризирана от ръководителят на Асоциацията на дамите юристи Елка Пороминска и юристът и тв водеща Нина Хамилтън с плакет за неуморната си и извънредно професионална 10-годишна работа в правното предаване „ Законът и темида “.

Адвокатска Колегия на годината стана Хасковската гилдия. Призът Сделка на годината отиде при „ Пенков, Марков и сътрудници “, за най-голямата направена договорка у нас – продажбата на бизнеса на ЧЕЗ в България за 400 милиона евро.

С еднакъв брой точки от журито в категорията „ Адвокат на годината “ първи станаха юрист лекар Мария Петрова и юристът от Пазарджик Хари Хараламбиев, който не съумя да участва. Призът им бе поднесен от Адвокат на 2020 година Владимир Пенков. Останалите номинирани бяха Мария Даскалова, Николай Цветанов и Петър Николов.

Пловдивската адвокатска фирма Юсаутор на юрист Атанас Костов получи наградата за „ Адвокатска адвокатска фирма на 2021 “. За адвокатска фирма се бориха още Шилев и Ко, Рускова и сътрудници, Димитров и сътрудници.

За прокурор на годината бе определена Десислава Петрова от СГП. В нейната категория номинирани бяха още Диана Мицканова от Специализирана прокуратура, командирована в Оперативна програма Плевен и Галина Андреева от Оперативна програма Пловдив.

Признанието за най-хубав арбитър получи Таня Радкова от Върховен административен съд. Статуетката й бе поднесена от арбитър Емануела Балевска – арбитър на годината за 2020. В нейната категория бяха номинирани още Игнат Колчев от Апелативен съд Смолян и Евгени Узунов от Районен съд Бургас.

Камен Каменов бе определен за най-хубав нотариус на годината в конкуренция с Марина Ташева, Полина Миткова, Стилиян Тютюнджиев.Най-добър посредник стана Дима Александрова. В нейната категория бяха още: Любка Василева и Даниела Коларова.

Младият следовател Велислав Величков сграбчи статуетката в категорията „ Млад правист “. Тя му бе поднесена от проф. Таня Йосифова от УНСС. Майкъл Ел-Тал, Маргарита Балабанова, Александър Рашев бяха останалите номинирани.

Специална премия „ Адвокат Про боно “ получи Райна Мандакова от миналогодишния победител в категорията Иво Лулчев. „ Адвокат в медиите “ за най-вече извоювани медийни каузи стана Екатерина Димитрова. За да я поздрави и да й връчи статуетката на сцената излезе нейно превъзходителство посланичката на Мароко Закия Ел Мидауи, която подари на уредниците специфична мароканска чаена гала, която се организира по време на събитието.

В категорията “Адвокат-обществен покровител на вложенията и стопанската активност в БГ” бе отличена юрист Живка Томова.

В категорията „ Правосъдие зад граница “ премията бе поднесена от проф. Атанас Семов на „ Пенков, Марков и сътрудници “. Тук номинирани бяха още – Тодор Найденов, Николай Коларов, Веселка Крачунова и Мирослава Иванова.

„ Дело “ на 2021-ва година стана делото за мръсния въздух на София, водено от АД „ Господинов и Генчев “.

" Труд " бе медиен сътрудник на събитието.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР