Над 220 хил. подписа на избиратели са за референдум срещу

...
Над 220 хил. подписа на избиратели са за референдум срещу
Коментари Харесай

К. Костадинов: Левът е последният останал елемент от българския национален суверенитет

Над 220 хиляди подписа на гласоподаватели са за референдум против въвеждането на еврото у нас, събрани от партия „ Възраждане “. 8 от подписалите се са депутати в сегашния парламент – всички те са от опозиционните партии. Крайният период на подписката е в понеделник, след което тя ще бъде импортирана в Народното събрание. Това заяви в изявление за предаването „ 12+4 “ Костадин Костадинов – водач на партия „ Възраждане “.
„ Българският лев е последният останал детайл от българския народен суверенитет и не трябва да го жертваме току по този начин “, безапелационен бе той и добави:

„ Когато казусът е в хората, би трябвало да сменим хората, а не страната. В последна сметка, в случай че сега България има проблем с банковия контрол, това значи ли, че би трябвало да накараме някой различен от чужбина да надзирава банките. Ние имаме проблеми с страната, тя не работи добре – това значи ли, че би трябвало да накараме някой различен да ни ръководи страната извън, някоя друга страна да ни ръководи? “.

Според него в случай че българската стопанска система се развива добре независимо, валутният ръб стартира да пречи:

„ Хем споделяме, че имаме една съвършено функционираща стопанска система, растяща и така нататък, въпреки това обаче бордът продължава към момента да съществува. Ние във всеки един миг можем, в случай че решим, да възстановим изцяло финансовия си суверенитет и да премахнем рестриктивните мерки, които сами сме си наложили от борда. Ние сме решили, поставили сме го. Пак ние можем да го махнем. С еврото не стоят по този начин нещата. Разработен механизъм за излизане от еврозоната няма “.

Костадинов акцентира, че въвеждането на еврото в Гърция е предизвикало инфлация от 30%: " Това, прибавено към тяхната инфлация, докара в един миг до колапс на гръцката финансова икономическа система и в границите на към година Гърция рухна. Въвеждането на еврото беше последната капка, която преля чашата. Ние сме страна, която се намира в много по-лоша обстановка от Гърция ".
Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР