Над 2100 състезатели от България и чужбина са заявили участие

...
Над 2100 състезатели от България и чужбина са заявили участие
Коментари Харесай

Над 2100 състезатели ще участват в Обиколката на Витоша

Над 2100 състезатели от България и чужбина са декларирали присъединяване в Обиколката на Витоша. Едно от най-масовите спортни събития в страната ще се организира на 25 и 26 юли, като за пета поредна година ще бъде част от програмата на " София - Европейска столица на спорта ".

По традиция " Витоша 100 " включва колоездене и тичане, като стартовете в двете дисциплини са надлежно в събота и неделя. Най-голямото предизвикателство, което надпреварата предлага, е дуатлонът. Най-многобройна е групата на колоездачите с почти 1500 души, до момента в който броят им в бягането и дуатлона е надлежно към 500 и 100.

Късната регистрация е отворена до четвъртък (23 юли) в това число, като искащите могат да се запишат на уеб страницата на събитието. Цените за колоезденето и бягането са по 50 лв., а присъединяване в дуатлона коства 60 лв..

Сред записалите се за конкуренцията е Кирил Николов-Дизела. Най-добрият български играч в планинското тичане ще взе участие за пръв път, като си е сложил за цел да усъвършенства върха на Александър Спасов от 8.12:06 ч. Миналогодишният победител Христо Цветков няма да пази първото си място поради проблем с кръста.

Справка на уеб страницата на " Витоша 100 " демонстрира, че представители в надпреварата ще имат Аржентина, Германия, Русия, Македония, Украйна, Англия, Чехия, Португалия, Франция, Гърция.

Състезанието ще бъде придружено от самодейността " Състезание без отпадък ". Организаторите приканиха участниците да носят свои бутилки за вода, да не употребяват пластмасови чаши за еднократна приложимост и да прибират отпадъците си по време и след надпреварата.

Какво би трябвало да знаете, в случай че ще участвате във " Витоша 100 ", четете тук
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР