Над 2000 са обявите за работа в един от най-големите

...
Над 2000 са обявите за работа в един от най-големите
Коментари Харесай

Дават до 2 бона заплата на украински бежанци

Над 2000 са обявите за работа в един от най-големите уеб сайтове за набиране на чиновници, в които се одобряват и претенденти със статут на бежанци. Около половината от тях са с оповестена заплата, а в останалите такава не е посочена, написа " Телеграф ". 

Оказва се обаче, че част от предложенията са за работа не у нас, а в чужбина, където възнагражденията доближават до 4000 лева и от горната страна. Родните бизнеси пък набират от хигиенисти до ай ти експерти. Най-много обаче се обявите за готвачи, сервитьори и бармани.

За да влязат в кухнята, бежанците получават минимум 2 бона заплата. По морето пък заведенията за хранене оферират към 2500 лева С хилядарка от горната страна могат да изкарват украинци, които владеят съветски и британски език и желаят да работят в кол-център като експерти " обслужване на клиенти “.

Между 1200 и 1600 лева е заплатата, която оферират за продавачи, касиери, складови служащи и крупиета. Сред останалите разгласи, за които се търсят фрагменти, са козметици, маникюристи, камериери, аниматори, куриери и други

Междувременно към 500 работодатели са подали документи по програмата " Солидарност “ на Агенцията по заетостта. 400 пък са украинците, които си търсят работа през същата стратегия. Бюджетът й е малко над 406 милиона лв..

В интервала на субсидираната претовареност работодателите ще получават средства за хонорари на наетите украинци в размер на минималната работна заплата - 710 лева, и дължимите осигуровки за сметка на работодателите, както и тласъци, покриващи разноските за всички дължими вноски за сметка на работодателя според условията на Кодекса на труда и Кодекса за обществено обезпечаване.

Възможностите, които планът предлага на разселените лица, са да стартират работа при шеф и да получат при предпочитание от тяхна страна интеграционна добавка за настаняване, включваща разноски за наем, режийни разноски и интернет в размер на 356 лева на месец при минимум пет дни претовареност. Добавката се изплаща за интервал до три месеца.

Седем украински жители с краткотрайна протекция са наетите на трудов контракт през юни в Стара Загора. Четири от дамите са наети в областта на хотелиерството и ресторантьорството, а останалите три са назначени в производството, съобщи Българска телеграфна агенция. Според и.д шефа на бюрото по труда под липите Маргарита Нейкова мобилни екипи на дирекциите са провели 16 изнесени приемни за нуждаещи се от работа украински бежанци. В срещите са взели присъединяване и представители на компании, които желаят да назначат нови служащи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР