Над 200 ястия представиха в 14-метровата коледна трапеза на площада

...
Над 200 ястия представиха в 14-метровата коледна трапеза на площада
Коментари Харесай

14-метрова коледна трапеза в Димитровград

Над 200 ястия показаха в 14-метровата коледна софра на площада в Димитровград от локалните читалища и възпитаниците на ПГ „ Проф.д-р Асен Златаров ”.

Във фолклорни кътове на площад „ България “ демонстрираха типични занаяти. От селата Крум, Каснаково и град Меричлери демонстрираха по какъв начин се подготвят обредни пити, тиквеници и сладка баница. Жени от читалището в село Каснаково демонстрираха по какъв начин се преде и разстила вълна за ръкоделията, типични за зимните месеци. Местни майстори на домашно вино предлагаха дегустация в особено ревю, наред със селата, в които през годината провеждат кулинарни празници.

В музикалната стратегия на откритата сцена се показаха изпълнителите Анна-Мария Атанасова, Вивиан Желева, Ивана Тодорова, Ния Георгиева, Дария Тонева, Добрина Дулева и Надежда Филева, соледари, гайдар, певческата група и танцов състав „ Тракийци “ от село Радиево, фолклорните групи от Ябълково и Меричлери, танцовите сформира при читалищата на селата Горски извор и Крепост и фолклорният реализатор, притежател на наградата „ Пазител на традициите “ и номиниран за „ Фолклорен глас на годината “ през месец октомври 2022г. Тенчо Тенчев от читалището в Злато поле.

Освен вкусното и колоритно ревю, на димитровградския площад бе ситуиран обичайно и благотворителен базар на сурвачки в помощ на тежко болната Светла Калайкова, която се нуждае от незабавно лекуване.

„ Коледна софра “ на площада община Димитровград провежда към този момент повече от 10 години, като събира рецептите за показаните достоверни ястия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР