Над 200 служители на "Гугъл" (Google) в САЩ заявиха в

...
Над 200 служители на "Гугъл" (Google) в САЩ заявиха в
Коментари Харесай

Служители на Гугъл се обединяват в профсъюз за първи път

Над 200 чиновници на "Гугъл " (Google) в Съединени американски щати обявиха в понеделник, че са решили да образуват личен профсъюз, като това ще бъде първият път в историята, когато в огромна софтуерна компания се основава синдикат, съобщи БНР.

Създаването на синдикат на работещите в Alphabet - компанията-майка на Гугъл, също по този начин се отдава на поддръжката на Американските служащи по връзки (CWA), който е най-големият профсъюз в региона на връзките и медиите.

Alphabet Workers Union има за цел да подсигурява, че чиновниците работят на обективна заплата, без боязън от корист, възмездие или дискриминация, оповестяват ръководителите на профсъюз.

Дилън Бейкър, софтуерен инженер в Гугъл, съобщи: "Това е историческият първи синдикат в огромна софтуерна компания от и за всички механически служащи. Ще избираме представители, ще вземаме решения демократично, ще плащаме вноски и ще наемаме квалифицирани уредниците да подсигуряват, че всички чиновници в Гугъл да знаят, че могат да работят с нас, в случай че в действителност те желаят да видят по какъв начин компанията им отразява техните полезности ".

"Alphabet продължава да санкционира тези, които се пробват да приказват, и също по този начин да попречва чиновниците да приказват по деликатни и също по този начин искрено значими тематики, като антитръстовата и синдикалната власт “, се споделя още в синдикалното изказване. Профсъюзът към момента би трябвало да получи поддръжка от задоволителен брой от 120-те хиляди чиновници на Alphabet.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР