Над 200 са незаетите учителски места до момента в Пловдивска

...
Над 200 са незаетите учителски места до момента в Пловдивска
Коментари Харесай

Над 200 са незаетите места за учители в област Пловдив

Над 200 са незаетите училищен места досега в Пловдивска област, само че към момента вървят изявленията с претендентите. Това оповестиха от Регионалното ръководство на образованието в града под тепетата. Тази година над 5 000 деца се чака да прекрачат за първи път учебния предел. Едно от най-желаните за работа учебни заведения се оказва Математическата гимназия, която е в листата на утвърдените от Министерството на образованието новаторски учебни заведения.

Огромен интерес към вакантните места по разнообразни предмети регистрират от Математическата гимназия в Пловдив. За свободните три позиции по български език и литература са кандидатствали 40 души, толкоз са се борили и за двете места по история и цивилизация. Средната заплата на преподавател без стаж е към 960 лв., само че допълните подготовка подвига и възнаграждението.
Веселина Карапеева - шеф на Математическа гимназия-Пловдив: Последните години се вижда по какъв начин огромен % от хората желаят да се завърнат към учителската специалност.
Учебната година към този момент стартира за учениците от 5-ти до 7-ми клас, които сега учат единствено четири предмета - математика, български, информация и осведомителни технологии.

Повече от 200 са незаетите училищен места в Пловдивско. Най-остра е потребността от начални учители.

Иванка Киркова - шеф на РУО-Пловдив: В някои от дребните обитаеми места, там, където не може да се образува цялостен норматив, от време на време се случва някои лекторски часове да бъдат дадени на по този начин наречения неспециалист. Това е сътрудник преподавател с педагогическа дееспособност.
Тази година в региона за закрити 19 паралелки в професионалните гимназии поради липса на възпитаници.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР