Над 200 български деца са осиновени зад граница през изминалата

...
Над 200 български деца са осиновени зад граница през изминалата
Коментари Харесай

Осиновено от България момиче е герой на книга за живота си

Над 200 български деца са осиновени зад граница през миналата година. Една от страните в Европа, в която се осиновяват най-вече българчета, е Испания.

Само преди седмици едно 12-годишно момче написа детска брошура, в която споделя за процеса по осиновяване на сестра му.

 Задържаха хакера с псевдоним Емил Кюлев България 3 мин. Задържаха хакера с псевдоним Емил Кюлев  Приказният свят на легендите и въображението на детето Advertorial 4 мин. Приказният свят на легендите и въображението на детето  Петровден е. Какви са традициите? България 2 мин. Петровден е. Какви са традициите?  Валерия Велева: В Движение за права и свободи върви развой на ликвидиране и той ще продължи Тази събота и неделя 2 мин. Валерия Велева: В Движение за права и свободи върви развой на ликвидиране и той ще продължи  Тошко Йорданов: Третият мандат е „ преговаряне на безпристрастен терен “ Тази събота и неделя 4 мин. Тошко Йорданов: Третият мандат е „ преговаряне на безпристрастен терен “  Започва регистрацията на делегатите на Патриаршеския изборен църковен събор България 2 мин. Започва регистрацията на делегатите на Патриаршеския изборен църковен събор  Времето в събота: Слънчево с температури до 35° България 2 мин. Времето в събота: Слънчево с температури до 35°  Задържаха хакера с псевдоним Емил Кюлев България 3 мин. Задържаха хакера с псевдоним Емил Кюлев  Приказният свят на легендите и въображението на детето Advertorial 4 мин. Приказният свят на легендите и въображението на детето  Петровден е. Какви са традициите? България 2 мин. Петровден е. Какви са традициите?  Валерия Велева: В Движение за права и свободи върви развой на ликвидиране и той ще продължи Тази събота и неделя 2 мин. Валерия Велева: В Движение за права и свободи върви развой на ликвидиране и той ще продължи  Тошко Йорданов: Третият мандат е „ преговаряне на безпристрастен терен “ Тази събота и неделя 4 мин. Тошко Йорданов: Третият мандат е „ преговаряне на безпристрастен терен “  Започва регистрацията на делегатите на Патриаршеския изборен църковен събор България 2 мин. Започва регистрацията на делегатите на Патриаршеския изборен църковен събор  Времето в събота: Слънчево с температури до 35° България 2 мин. Времето в събота: Слънчево с температури до 35°

Вече сме ви разказвали за Ана - момиченце, родено в България. Изоставено от свои и взето от непознати. Когато е на две години,  я осиновяват Айноа и Хуан. За ден Ана се снабдява освен с родители, само че и с брат и сестра.

„ Сега е повече испанка от нас. Говори доста. Забавлява се. Обича ни доста. Разбира доста “, изяснява Айноа.

Ана знае, че е осиновена, а целият процесът е разказан в книга от брат ѝ. Илюстрациите в книгата са въодушевени от същинските фамилни фотоси, а историите са напълно действителни. Всичките другари на Алваро към този момент имат книгата му, която е озаглавена – Силната Руми.

„ Българското ѝ име е Румяна. Руми е мощна, тъй като тя не е имала шанса, който аз - да има майка и баща. Идвайки тук се е разделила с всичко - с езика си, с всичко, което я заобикаля. Затова е суперсилна “, споделя Алваро.

Детската брошура към този момент е преведена и на български. Родителите на Ана чакат тя да порасне, с цел да я доведат в България.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР