Над 200 000 ученици ползват Google технологии в над 500

...
Над 200 000 ученици ползват Google технологии в над 500
Коментари Харесай

Над 200 000 ученици в над 500 училища използват технологии на Google

Над 200 000 възпитаници употребяват Гугъл технологии в над 500 учебни заведения. Това съобщи служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков, който откри огромен конгрес на Гугъл в София.

Той изясни, че българското обучение и науката ще са все по-близо до актуалните технологии. През последните години се направиха много неща в областта на образованието с помощта на Гугъл и изкуственият разсъдък, регистрира просветният министър.

Проф. Цоков се надява още да стартират квалификации на учители за потребление на изкуствен интелект. Използването на изкуствен интелект в класната стая ще икономисва до 10 часа седмично на учителите за административна работа.

Според него развиването на актуалната просвета може да се случва посредством освен на търсенето на обособени учени, а на една доста добра екосистема сред университет, теоретичен институт, страна и Гугъл.

Галин Цоков се надява надарените български деца да останат в България , с цел да могат да получат добра практическа подготовка и да останат у нас, с цел да допринесат за развиването на страна.

Припомняме, България отбелязва прогрес в създаването и използването на изкуствен интелект през последните месеци. В началото на март, създадена от изследователския институт INSAIT към Софийския университет.

На 26 април МОН заяви, че все още институтът е и компютърно зрение в света. През април  за финансиране в областта на роботиката и изкуствения разсъдък.
 Европейски Съюз проверява Apple, Гугъл и Meta за нарушавания на европейския пазар
Европейски Съюз проверява Apple, Гугъл и Meta за нарушавания на европейския пазар

Очаква се следствието да продължи 1 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР