Над 20 учители от пет детски градини се грижиха за

...
Над 20 учители от пет детски градини се грижиха за
Коментари Харесай

Вълшебна класна стая за деца в община Стара Загора

Над 20 учители от пет детски градини се грижиха за осъществяването на всички действия по план “Вълшебна класна стая “ в община Стара Загора. В него са включени деца от ромски и други етноси, от обществено слаби фамилии, с невисок обществен статус и интелектуално развиване и деца от фамилии с един родител.
В детските градини за тези, за които българският не е майчин език, е проведено и извършено в допълнение образование. Предоставени бяха образователна и профилирана литература, дидактически материали, игри, образователни принадлежности и пособия за сполучливо асимилиране на разнообразни познания и умения. Спортни занимания, спортни игри, зимен и летен лагер са проведени за поощряване общуването сред другите етноси. Проведени са и осведомителни срещи с родителите за поощряване на присъединяване им във възпитателния развой на децата.
С комплексния метод и интерактивни способи е основана интеграционна среда за децата от рисковите групи и реализирано възстановяване на езиковата просвета и усвояването на българския език на децата, взели участие в плана. Обогатяването на езика и развиването на речта ще създадат допустимо по-нататъшното образование и пълноценното консолидиране на децата от други етноси в българското обучение.
Проект „ Вълшебна класна стая “ цели постигането на устойчива просветителна интеграция на децата в неравностойно състояние на територията на община Стара Загора. Тя се осъществя по процедура за даване на безплатна финансова помощ по предпочитани оси 2 и 3 на Оперативна стратегия “Наука и обучение за образован растеж”.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР