Над 20 от тях са повалени в коритото на р.

...
Над 20 от тях са повалени в коритото на р.
Коментари Харесай

След бурята: Отнесени покриви, премазани коли и десетки паднали дървета

Над 20 от тях са повалени в коритото на р. Чая. Вятърът е изхвърлил цялостни контейнери за боклук в реката. Активизирало се е и свлачище над Бачковският манастир. Заради паднал дирек селото е останало и без ток.

За къс интервал е бил затворен и пътят към Смолян.

“В момента има ток във всички квартали на селото. Няма потърпевши хора, единствено една жена със счупена ръка ”, сподели Христо Калчев, кметски наместник на с.Бачково.

По-сериозни са провалите в Девин. В едно от локалните учебни заведения, чиито покривът е изцяло отвеян, през днешния ден е разгласен неучебен ден.

 

Ликвидират се вредите от бурята и в Гоцеделчевско.

 

Над 1500 декара лозови масиви е унищожила бурята, която се развихри в събота в Поморие. Щетите за земеделските производители са 95%, а съгласно първични калкулации унищожената продукция е над 1 500 000 тона. Освен продукцията, унищожени са трайни насаждения и съпътстващите към тях структури. В черноморския град продължава частичното бедствено състояние.

Кметът на Община Поморие Иван Алексиев посочи, че след изработен оглед спешният щаб в града е оповестил бедствено състояние, с цел да може всички производители да бъдат предпазени. Алексиев е разговарял и със земеделския министър. Той увери, че всички лозари ще бъдат обезщетени.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР