Над 2.7 кг контрабандни златни отливки са открили минтичари на

...
Над 2.7 кг контрабандни златни отливки са открили минтичари на
Коментари Харесай

Митничари хванаха незаконни златни кюлчета на „Капитан Андреево”

Над 2.7 кг контрабандни златни отливки са разкрили минтичари на Капитан Андреево в рейс. Стойността на кюлчетата се пресмята на 234 243 лв., оповестиха от агениция Митници. Опитът за контрабандата на златото е изработен на  21.12.2022 година

 В рейса, където са открити кюлчетата, пътували по постоянната линия от Румъния за Турция през България двама водачи и 10 пасажери. Превозното средство  е селектирано за щателна митническа инспекция, при която по д шофьорската седалка е открит пакет, съдържащ четири отливки с правоъгълна форма от жълт метал. Според направената от вещото лице експертиза отливките с общо тегло 2738.10 грама са от 14-каротово злато на стойност 234 243 лв..

Контрабандно пренасяните златни произведения са арестувани.

По случая е формирано бързо произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Районна прокуратура –Хасково.  На  двамата водачи Е.Т., на 19 година, и Д.Й., на 51 г.- турски жители, е повдигнато обвиняване за това, че в съучастничество между тях,  при излизане от България за Турция не изпълнили задължението си да заявяват писмено  пред митническите органи пренасяните благородни метали през границата на страната, която  е външна за Европейския съюз и цената на паричните средства е в изключително огромни размери. Престъплението е квалифицирано по чл.251 ал.1 вр. член 20 алинея 2 от Наказателния кодекс.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР