Над 2,5 милиона собственици на Mercedes-Benz в САЩ скоро ще

...
Над 2,5 милиона собственици на Mercedes-Benz в САЩ скоро ще
Коментари Харесай

Издънка: 2,5 милиона луксозни Мерцедеси мухлясаха, шофьорите гневни от вонята на мръсни чорапи

Над 2,5 милиона притежатели на Mercedes-Benz в Съединени американски щати скоро ще бъдат привикани в сервизите на модела, с цел да бъдат отремонтирани климатичните им системи.

Причината – остра, задушлива миризма и плесен, плъзнал във вентилационната система на скъпите коли.

Пред Chanel 2 Action News Кетан Петел, който е юрист и притежател на возило от марката, изяснява, че се задушава, до момента в който ръководи Мерцедеса си.

„ Миризмата е остра, като на потен чорап “. Именно по тази причина е завел и дело против компанията, само че от Mercedes-Benz се съгласили на извъсъдебно съглашение, съгласно което всички наранени от казуса коли ще бъдат ремонтирани, или пък компанията ще изплати компенсации н притежателите им, с цел да си ремонтират климатичните системи в сервизи.

Адвокат Аника Мартин изяснява пред изданието, че това решение, ще е облекчение за хората, които са се чудили от кое място идват миризмите в колите им и по какъв начин да се оправят с казуса.

„ Иначе трябваше да заплащат колосални суми, а по този начин ще получат пари, или пък ще им ги ремонтират в сервизи гратис. Отделно ще имат и 10-годишно гаранционно покритие на автомобила за бъдещи сходни проблеми “, добавя тя.

Сега се чака утвърждение на съглашението от федерален арбитър и след това всеки притежател на автомобил, обзет от него, ще получи уведомление по електронната си поща от Mercedes-Benz по какъв начин да се записва за ремонт или пък по какъв начин да получи пари.

Описани са и моделите, в които е открит този проблем. Те са: Mercedes-Benz 2008-19 C-Class, 2010-15 GLK Class, 2012-17 CLS-Class, 2010-19 E-Class, 2015 година -19 GLA-Class, 2013-16 GL Class, 2016-19 GLE-Class, 2017-19 GLS-Class, 2012-15 M-Class и 2016-19 GLC-Class.

Източник: bg-voice.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР