Над 2,4 милиона фалшиви артикули са задържани от митническите органи

...
Над 2,4 милиона фалшиви артикули са задържани от митническите органи
Коментари Харесай

2 222 „маркови“ стоки задържаха в района на Дунав мост

Над 2,4 милиона подправени продукти са арестувани от митническите органи за първите два месеца, което съставлява растеж от близо 5 пъти по отношение на същия интервал на предходната година, оповестяват от Агенция " Митници ".

За интервал от пет дни, митническите чиновници на Търговско дружество Митница Русе задържаха 2 222 контрабандни „ маркови “ артикули, транспортирани в рейсове, в региона на Дунав мост при Русе. Сред арестуваните количества подправени артикули са 1233 парфюмерийни произведения (парфюми и тоалетни води), 972 текстилни артикули – тениски, чанти и спортни обувки, както и 17 чанти, всички носещи логата на международни търговски марки.

Всички контрабандни артикули са открити при осъществени инспекции на пътнически рейсове по маршрут от Турция за Румъния, единствено един е пътувал за Украйна. „ Марковите “ продукти са били укрити в персоналните багажи на някои от водачите, както и на пасажери в рейсовете, всички - турски жители.

Стоките са арестувани. Съставени са общо седем акта.

За първите два месеца на 2024 година митническите чиновници в цялата страна са задържали 154 колета във връзка със подозрения за нарушение на права на интелектуална благосъстоятелност. Задържани са над 2 464 941 продукти. В съпоставяне със същия интервал на предходната година установените случаи са се нараснали с близо 150%, а арестуваните продукти означават растеж от близо 5 пъти.

За съпоставяне през същия интервал на 2023г. митническите органи са подхванали дейности в 62 случая, а арестуваните продукти са 422 725. Тези данни демонстрират растеж на случаите през първите два месеца на 2024г. по отношение на 2023г. с 148%, както и растеж на арестуваните продукти с 483%.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР