Над 2/3 от държавите в ЕС имат проблем с мръсния

...
Над 2/3 от държавите в ЕС имат проблем с мръсния
Коментари Харесай

Димов: Над 2/3 от държавите в ЕС имат проблем с мръсния въздух

Над 2/3 от страните в Европейски Съюз имат проблем с мръсния въздух, сюрпризиран съм, че тематиката не е повдигана до момента на високо равнище. Това сподели пред публицисти министърът на околната среда и водите Нено Димов преди Неформалния съвет на министрите на Европейски Съюз по околна среда, който се организира в границите на два дни в Националния замък на културата.
„ Има три съществени тематики, които ще разгледаме през днешния ден и на следващия ден. Може би една от най-важните е тази за чистотата на атмосферния въздух. За първи път, доколкото съм осведомен, най-малко сигурно за първи път откогато България е член на Европейски Съюз, това е тематика, което се повдига на толкоз високо равнище. Над две трети от страните членки имат този проблем и за мен беше изненада, че тематиката не е повдигана до момента на високо равнище ", съобщи той.
„ Втората тематика също е толкоз значима, става дума за така наречен по-добро контролиране “, изясни министър Димов.
По думите му става дума за опит да бъде синхронизирано законодателството, тъй че да се понижи административната тежест и другите секторни политики да могат да ползват законодателството в областта на околната среда по метод, който да разрешава икономическото развиване да се случва по-лесно, предприемачеството да бъде улеснено. „ Развитието на стопанската система е приоритет и на България, и на Европейски Съюз “, разяснява той, представен от Фокус.
Министър Димов обърна внимание, че третата тематика, която ще бъде дискутирана на следващия ден сутринта, е обвързвана с световното стопляне и подготовката на СОР24 - огромният спор, който ще се състои в град Катовице, Полша след няколко седмици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР