Над 1800 машини почистват снега по републиканската пътна мрежа. Обработката

...
Над 1800 машини почистват снега по републиканската пътна мрежа. Обработката
Коментари Харесай

Над 1800 машини почистват пътищата в страната

Над 1800 машини почистват снега по републиканската пътна мрежа. Обработката на настилките продължава, с цел да се обезпечи сигурността на пътуването при зимни условия. Няма затворени пътища за леките коли, само че в случай че не се постанова незабавно пътешестване Агенция " Пътна инфраструктура " моли водачите да отсрочат тръгването си до възстановяване на метеорологичните условия.

При внезапно утежняване на времето ще бъде спирано придвижването на тежкотоварните транспортни средства , а там където се постанова поради мощния вятър и снегонавяванията трафикът ще се стопира напълно.

 Снеговалеж в Гърция стопира придвижването на тирове през ГКПП- Кулата
Снеговалеж в Гърция стопира придвижването на тирове през ГКПП- Кулата

Временни ограничавания на придвижването има в цялата страна

Поради изобилен снеговалеж е лимитирано придвижването на товарните транспортни средства над 12 тона по пътната мрежа в област Смолян, леките коли би трябвало да бъдат наложително с вериги. За снегопочистване е лимитирано придвижването на тежкотоварните коли над 12 тона в сектора Пазарджик - София в посока София на Автомагистрала " Тракия ", по път I-1 Видин - Ботевград, по път I-6 София - Карлово, по път I-5 Русе - Бяла, по път II-27 Нови пазар - Тръница, по път II-51 Бяла - Попово, по път II-37 Батак - Доспат, по път ІІІ-866 Девин - Михалково по път III-1801 Перник - Голямо Бучино. Ограничено е придвижването на всички коли с ремаркета и полуремаркета по път III-865 Кърджали - Ардино, по път III-1412 от разклона за с. Бранковци до с. Раковица. Шофьорите би трябвало да употребяват обходен маршрут по път Кула - Киряево - Раковица.

Шофьорите, на които им се постанова да потеглят на път е належащо да са с коли готови за зимни условия - със заредени резервоари, течност за чистачки, подобаващи гуми, да имат разполагаем вериги, които да употребяват, в случай че е нужно, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на " Пътна полиция ". Блокирането на придвижването от коли, които не са с подобаващи гуми, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи.

Областните пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим и подхващат всички нужни дейности за обезпечаване проходимостта на републиканската мрежа при зимни условия. В подготвеност за поддържане на пътищата са към 3000 машини.

 Пътните настилки са мокри, на местата със снеговалеж
Пътните настилки са мокри, на местата със снеговалеж

Предупреждения за пътищата в страната

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР