Над 180 000 протестни имейла са изпратени до марката от

...
Над 180 000 протестни имейла са изпратени до марката от
Коментари Харесай

Организации за защита на животните призовава Max Mara да се откаже от употребата на ценни кожи

Над 180 000 протестни имейла са изпратени до марката от фенове на животни по света
 
Международната организация за отбрана на животните ЧЕТИРИ ЛАПИ започва световна акция дружно със своите сътрудници от Fur Free Alliance, в която приканва италианската фешън марка Max Mara най-сетне да се откаже от кожата с натурален косъм в своите произведения. По време на седмиците на модата, ЧЕТИРИ ЛАПИ излязоха по улиците на огромните европейски градове: Виена, Берлин, Лондон, Цюрих и София, с цел да стачкуват пред магазините на Max
Mara. Поддръжници и фенове на животните по света приканиха Max Mara да се откаже от скъпите кожи, като изпратиха протестни писма до чиновници и ръководители на стилната марка - тактика, която сполучливо склони Prada да се откаже от скъпите кожи още през 2019 година

На 22 февруари, по време на дефилето на Max Mara в Милано, пилотиран балон с парещ въздух, издигна високо посланието за преустановяване на потреблението на скъпи кожи над централата на Max Mara. Йох Виндинг, ръководител на Fur Free Alliance, споделя: Придържането на Max Mara към архаичната и жестока търговия с скъпи кожи прави компанията да наподобява остаряла и безразлична към голямото страдалчество на животните. Max Mara би трябвало да се причисли към съперниците си, които не употребяват скотски кожи с косъми да сложи състраданието над облагата. Томас Пиеч, началник на отдел Животни в текстилната промишленост в ЧЕТИРИ ЛАПИ, сподели: Max Mara е съществено изоставащ представител на италианските фешън марки и към момента си затваря очите за очевидната свирепост, до която води произвеждане на скъпи кожи. Gucci, Versace, Armani и доста други към този момент демонстрираха верния път. Без значение, че поръчките за скъпи кожи от промишлеността понижават, голямото страдалчество на животните остава прикрито. Само през 2022 година над 30 милиона норки, лисици и енотовидни кучета са били отглеждани във ферми за кожи, натъпкани в дребни телени кафези и брутално убивани поради козината им. Max Mara би трябвало да се откаже от естествената кожа с косъм още в този момент, в името на милиони животни и хора и на околната среда. Освен това, има доста други възможности на кожата с косъм, които са също толкоз съвременни, само че са доста по-щадящи.  
 
В България също се организира протестна акция на ЧЕТИРИ ЛАПИ пред бутика на Max Mara в София. Служители на организацията връчиха на представителите на марката за България писмо, насърчаващо ги да се откажат от използването на скъпи кожи, подкрепено от 180 000 съидейници, симпатизанти и бранители на животните по света.    
 
Индустрията с скъпи кожи - свирепост към животните и екологичен призрачен сън
 
Във фермите за произвеждане на кожи дивите животни прекарват целия си къс живот затворени в железни кафези, без да могат правят естественото си държание, единствено с цел да бъдат грубо убити посредством обгазяване или електрошок и след това - одрани.  
Производството на кожи е опустошително и за околната среда. Фабриките за скъпи кожи  са извънредно нездравословни за почвата и водните басейни, защото огромна част от токсичните химикали, които се употребяват в производството, биват изпомпвани в тях. Капаните постоянно осакатяват и убиват застрашени типове и даже - домашни любимци. Кожената промишленост е призрачен сън за цялата околна среда.  
 
Сега, когато болшинството от потребителите не желаят да имат нищо общо с търговията с скъпи кожи, огромните фешън марки реагират, като се отхвърлят от тяхната приложимост в продуктите си и във веригите си за доставки. Двадесет страни в Европа не разрешиха производството на скъпи кожи заради жестокостта към животните, рисковете за околната среда и публичното здраве. Освен това, Израел, Калифорния и 14 града в Съединени американски щати не разрешиха продажбата на кожи, с цел да основат по-хуманен пазар и да подтикват нововъведенията.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР